دندان های قدامی ( جلویی ) افراد نقش بسیار مؤثری در زیبایی و لبخند دارند. بسیاری از اتفاقات و تصادفات ممکن است سبب گردد که این دندان ها دچار شکستگی و یا نقص شوند. زمانی که یک فرد دندان های جلویی خود را از دست میدهد، بهترین روش، جایگزینی آن ها با قراردهی ایمپلنت دندان می باشد. علاوه بر اهمیت جایگزین کردن دندان های از دست رفته جلو، زیبایی چهره فرد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. زمانی که یک یا چند دندان کشیده می شود، دندانهای مجاور ( کناری ) به سمت فضای خالی کج می شوند. در این زمان استخوان فک و لثه نیز به تدریج دچار تحلیل می شوند. کاشت ایمپلنت دندان های جلو سبب جلوگیری از موارد فوق خواهد شد. با کلینیک ایمپلنتیا بهترین کلینیک ایمپلنت دندان های جلو در تهران همراه باشید تا نکات مفیدی را فرا گیرید.
مزایای ایمپلنت دندان های جلو در تهران
در زمان های گذشته هر گاه که فردی دندان های جلویی خود را از دست می داد، گزینه مناسبی جز دندان مصنوعی وجود نداشت. اما در عصر حاضر ایمپلنت شرایط بسیار خوبی را برای افراد فراهم کرده است.
این پروسه مانند هر روند دیگری با نکات مثبت و منفی زیادی همراه است. در ادامه مقاله چند مورد از آن ها را بررسی کرده ایم. برای مثال افراد با ایمپلنت دندان های جلو، از ظاهری طبیعی برخوردار می شوند و خاصیت کاربردی دندان ها را دوباره به دست می آورند. به علاوه به راحتی می توان از این پروتزها نگهداری کرد. این ایمپلنت ها از دندان های کناری نیز محافظت می کنند و همچنین بهره گیری از این نوع نسبت به پل سه تایی مقرون به صرفه تر است. این درمان قابل پیش بینی و ماندگار نیز هست. در مقابل، از معایب این تکنیک می توان به هزینه بالای آن نسبت به بقیه راه حل ها اشاره کرد. افرادی که دندان های کناری آن ها به شدت پوسیده باشد، بهتر است از پل یا بریج استفاده کنند تا این دندان ها حفظ شوند.
طرح درمان های جایگزینی دندان های قدامی
پل یا بریج دندان
زمانیکه یک یا چند دندان قدامی از دست می رود می توان با تراش دادن دندان های مجاور ( کناری ) و اتصال آن ها توسط بریج فضای خالی را پر کرد. این طرح درمان در شرایطی امکان پذیر است که دندان های مجاور تحت درمان ریشه ( عصب کشی ) قرار گرفته باشند در غیر اینصورت تراش این دندان ها موجب حساسیت و تخریب ساختار تاجی آن ها می شود. دندان های پایه به تدریج و مرور زمان دچار پوسیدگی میشوند و از دست خواهند رفت این طرح درمان در شرایطی که دندان های مجاور درمان ریشه ( عصب کشی ) شده باشند و به دلیل تحلیل استخوان و یا بیماری های سیستمیک همچون دیابت کنترل نشده امکان قرار گیری ایمپلنت دندان های جلو وجود نداشته باشد، طرح درمان انتخابی است.
ایمپلنت دندان های قدامی ( جلویی ):
در این طرح درمان نیازی به تراش دندان های مجاور نخواهد بود اما مهمترین مزیت ان حفظ بافت استخوان و لثه توسط ایمپلنت است که به مرور زمان دچار تحلیل نمیشود. ایمپلنت های دندان اگر به درستی مراقبت شوند و بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت گردد، می توانند سالیان بسیار دوام داشته باشند.
از آنجایی که ایمپلنت دندان های جلویی بسیار حالت طبیعی دارد، شما در زمان لبخند زدن هراسی نخواهید داشت و دارای اعتماد به نفس بیشتری خواهید شد. برای دستیابی به این مهم میتوانید از مرکز دندانپزشکی ایمپلنتیا بهترین کلینیک دندانپزشکی در شمال تهران کمک بگیرید.
چه افرادی می توانند مبادرت به ایمپلنت دندان های جلویی کنند؟
یکی از معیارهای مهم ایمپلنت در این ناحیه ، مقدار استخوان باقی مانده است. برای این منظور حجم قابل ملاحظه ای از استخوان فک برای ثبات بیشتر کار نیاز است. برای شروع کار بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران از ناحیه مورد نظر شما تصویر تهیه میکند و احتمال دارد قبل از شروع فرآیند، استخوان ناحیه فک را تقویت نماید. این امر سبب میشود که حمایت کافی در استخوان فک به وجود آید.
علاوه بر موارد بالا، سابقه پزشکی فرد و برخی عادات نظیر کشیدن سیگار نیز بررسی میگردند. درصد موفقیت ایمپلنت دندان های جلو در افراد غیر سیگاری ۹۵ درصد است اما این مقدار در افراد سیگاری به ۸۵ درصد تقلیل پیدا می کند. این مشکل میتواند در فرآیند التیام و جوش خوردن در ایمپلنت تأثیرگذار باشد. زیرا مصرف سیگار روند التیام بافتها و میزان خون رسانی به بافت را کندتر میکند.
بهترین راه حل برای کاشت ایمپلنت دندان های جلو
در چنین شرایطی کاشت ایمپلنت در دندان های جلو بهترین و موثر ترین راه حل برای درمان جایگزینی دندان به شمار می رود. این شرایط عبارت اند از :
- ریشه دندان آسیب دیده باشد یا به طور کامل دندان از دست رفته باشد.
- دندان خرد شده باشد یا به طور کامل شکسته شده باشد.
- دندان به شدت دچار آسیب دیدگی و پوسیدگی شده باشد و نیاز به کشیدن داشته باشد.
- دندان بر اثر تصادف یا آسیب های شدید نام برده شده از دست رفته باشد.
در صورتی که مشکل شما یکی از موارد نام برده فوق باشد ، شرایط لازم را برای ایمپلنت دندان های جلو دارید و می توانید از نتایج به دست آمده با استفاده از این تکنیک لذت ببرید. اما ابتدا برای درمان و دریافت راهنمایی های بیشتر با بهترین متخصص ایمپلنت دندان مشورت کنید.
چه کسانی برای ایمپلنت دندان های جلو در تهران مناسب نیستند؟
در اغلب موارد ، بیشتر بیماران صلاحیت کاشت نوعی از ایمپلنت دندان را دارند. اما زیباجویانی که با هر یک از مشکلات زیر دست و پنجه نرم می کنند نمی توانند این روند را به انجام رسانند :
- سیگار کشیدن : افراد سیگاری بیشتر در معرض پس زده شدن ایمپلنت هستند. به همین خاطر ، دندانپزشکان توصیه می کنند قبل از انجام این پروسه ، بیمار مصرف نیکوتین را قطع کند.
- ابتلا به بیماری های لثه : بیماری های لثه در صورتی که درمان و مدیریت نشوند ، لثه ها ، استخوان و دندان ها را نابود می کند. این دسته از بیماران ابتدا باید این بیماری را درمان کنند.
- عدم برخورداری از سلامت کلی : پروسیجر کاشت ایمپلنت دندان های جلویی شامل ایجاد برش و بخیه می شود ، بنابراین مراجعه کننده باید برای تحت جراحی قرار گرفتن از سلامت کافی برخوردار باشد.
- دیابت کنترل نشده : این افراد باید ابتدا این بیماری را تحت کنترل بگیرند و سپس اقدام به کاشت دندان های جلو نمایند.
- شیمی درمانی : بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند و یا قبلا آن را انجام داده اند گزینه مناسبی برای این روند نیستند.
- داروهای مصرفی : برخی داروها می توانند ریسک بروز خطر را در حین این جراحی بالا ببرند. بنابراین در صورتی که این دست از داروها را مصرف می کنید داوطلب خوبی برای ایمپلنت نیستید.
- بارداری : بانوان باردار نمی توانند قبل از زایمان تحت این پروسیجر قرار گیرند.
- نوجوانان : تا زمانی که رشد استخوان کامل نشده باشد ، نمی توان کاشت ایمپلنت را انجام داد.
- تراکم استخوان پایین : بیمارانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند ، ابتدا باید از گرافت استخوان بهره بگیرند و سپس ایمپلنت دندان های جلو را به انجام رسانند.
چگونه از ایمپلنت دندان های جلو خود مراقبت کنیم؟
مراقبت و نگهداری صحیح از ایمپلنت دندان های جلو ، فاکتوری است که نقش بسیار موثری در افزایش دادن طول عمر ایمپلنت ایفا می کند. هر چند دندان های ایمپلنت شده جلو مانند سایر دندان های طبیعی در گذر زمان دچار پوسیدگی نمی شوند، ولی این بدان معنا نیست که نیاز به هیچگونه مراقبتی ندارند. با توجه به اینکه ایمپلنت دندان جلو، در تماس مستقیم با لثه و بافت دهان و استخوان هستند، بنابراین هر گونه کوتاهی در رعایت نکات بهداشتی، می تواند به این بافت های زنده، آسیب وارد کند. گاهی مشکلاتی مانند تحلیل رفتن استخوان و التهاب لثه، می تواند مشکلات غیر قابل جبرانی را بوجود می آورد.
برای رعایت نکات بهداشتی و مراقبت های ایمپلنت دندان های جلو، با توجه به اینکه ايمپلنت دندان های جلو اغلب به صورت تکی انجام می شود، مراقبت از آنها از قبیل مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان دقیقاً مثل دندان های طبیعی می باشد. مسواک را اندکی بالاتر از دندان، یعنی از روی لثه، به سمت پایین حرکت دهید. این دستور اجرا برای فک بالا می باشد. در فک پایین، کاملاً بر عکس این حالت انجام می شود، یعنی مسواک از پایین، اندکی روی لثه به سمت بالا، به روی دندان حرکت داده می شود. در صورتی که ایمپلنت ها چند تایی باشند، با توجه به متصل بودن آن ها به هم، نحوه مراقبت و رعایت بهداشت در آنها اندکی متفاوت با دندان های طبیعی خواهد بود.
وقتی مواد غذایی در فاصله بین لثه و دندان تجمع پیدا می کنند، محل خوبی را برای رشد باکتری ها فراهم آورده و در پی آن التهاب لثه اتفاق می افتد.
بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران در بخش توصیه های مربوط به مراقبت از ایمپلنت دندان های جلو به بیمار خود موارد زیر را پیشنهاد می کند:
- مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان جلو با استفاده از نخ دندان سوپر فلاس
این نخ که از سه بخش تشکیل شده است، یک قسمت سوزن مانند دارد. این بخش باید از قسمت انتهایی دندان ایمپلنتی یعنی جایی که دندان به لثه می رسد، وارد شده و سپس با حرکت دادن قسمت نرم آن به سمت جلو و عقب یا چپ و راست، ناحیه فاصله دار باز بین دندان ایمپلنتی و دندان مجاور تمیز می شود.
- مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان های جلو با استفاده از واتر جت
ابزار واتر جت همانطور که از نامش پیداست، آب را با فشار وارد ناحیه مورد نظر کرده و بقایای مواد غذایی که در زیر ایمپلنت دندان های جلویی، جا خوش کرده اند را بیرون کشیده، محل را کاملاً تمیز کرده و از رشد باکتری ها و التهاب لثه جلوگیری می کند. واتر جت ها در انواع مختلف، متناسب با نوع دندان، یعنی طبیعی بودن دندان، ایمپلنتی بودن یا اورتودنسی بودن آن موجود می باشند.
- مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان های جلو با استفاده از مسواک اینترپروکزیمال
مسواک اینترپروکزیمال که با نام مسواک ارتودنسی نیز معروف است، شبیه به یک فرچه کوچک است. این نوع مسواک برای تمیز کردن فاصله موجود در ناحیه اتصال ایمپلنت دندان جلو به لثه، گزینه بسیار مناسبی می باشد.
عکس ایمپلنت دندان های جلو در دندانپزشکی ایمپلنتیا
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان های جلو
به طور معمول ایمپلنت دندان جلو در دو مرحله صورت می پذیرد. مرحله اول قرار دادن پایه یا همان فیکسچر از جنس تیتانیوم در داخل فک است. بعد از این مرحله بسته به ناحیه ، مقدار پیوند استخوان و جراحیهای جانبی حدود سه ماه زمان لازم است تا پایهها با استخوان جوش بخورند. بعد از گذشت این زمان مراحل قالب گیری و ساخت روکش ایمپلنت دندان های جلو در یک کلینیک خوب ایمپلنت دندان در تهران انجام می شود.
به علت تاثیر به سزایی که دندان های قدامی در زیبایی، لبخند و اعتماد به نفس افراد دارند بسیاری از بیماران تحمل گذراندن دوره چند ماهه را بدون دندان ندارند. امروزه با پیشرفتهایی که در زمینه تکنولوژی تصویر برداری و جراحی ایمپلنت به صورت یک روزه به وجود امده است میتوان در روز جراحی روکش بیمار را نیز به او تحویل داد تا در این چند ماه بدون دندان نباشد. برای این منظور باید استخوان کافی در ناحیه مورد نظر داشته باشیم.
ایمپلنت دندان جلو واحد
یک ایمپلنت دندان های جلو واحد ، مطلوب ترین راه حل محسوب می شود چون در دندان های مجاور ، اختلالی ایجاد نکرده و برعکس ، از آنها محافظت می کند و این تضمین را می دهد که دندان های ایمپلنت شده ، به هیچ وجه در حد فاصل بین دو دندان طبیعی ، جابجا نمی شوند و به ین ترتیب ، هیچگونه استرسی را در زمان جویدن غذا ، در شما ایجاد نخواهند کرد.
پایه ایمپلنت از استخوان فک شما مراقبت می کند و از تحلیل و از دست رفتن استخوان در زمان کشیدن ریشه دندان های طبیعی ، جلوگیری می نماید. اخیراً تکنولوژی ایمپلنت دندان های جلو ، به اندازه ای پیشرفت کرده است که این دندان ها درست شبیه به دندان های واقعی و طبیعی به نظر می رسند. طراحی ایمپلنت دندان جلو به گونه ای است که انگار درست مثل دندان های طبیعی ، از لثه سر بیرون آورده اند. در نتیجه ، تشخیص اینکه آیا این دندان ، طبیعی یا یک دندان ایمپلنتی است ، بسیار دشوار می باشد.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان جلو چگونه است ؟
دندانپزشکان در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، همیشه در قدم اول ، بیماران را با دقت مورد ارزیابی قرار می دهند تا مناسب بودن شرایط آنها برای قرار گرفتن تحت پروسه ایمپلنت کردن دندان های جلو را تعیین نمایند. بعلاوه ، سابقه پزشکی و درمان های دندان و داروهای مورد مصرف توسط بیمار نیز با هدف پیشگیری از تاثیرات منفی آنها بر روی بیمار مورد بررسی قرار می گیرد. دندانپزشک ، فرایند درمان را به طور کامل برای بیمار شرح داده و هزینه ایمپلنت دندان های جلو را برآورد می کند.
بررسی قدم به قدم کاشت دندان های جلو
- کشیدن دندان: به منظور کاشت پایه در استخوان فک، نیاز است تا دندان هایی که دچار پوسیدگی شده اند کشیده شوند.
- آماده سازی: در این مرحله فک برای جراحی در بهترین کلینیک ایمپلنت شمال تهران آماده می شود. ممکن است نیاز باشد به منظور اینکه پیچ به خوبی در استخوان فک محکم شود، از گرافت استخوان بهره گرفته شود. اگر ناحیه مورد نظر استخوان کافی نداشته باشد و یا مستحکم نباشد، ایمپلنت دندان های جلو پس زده می شود.
- جاگذاری با جراحی: در این فاز دندان پزشک لثه را می شکافد و سپس پیچ را با استفاده از دریل مخصوص در استخوان فک قرار می دهد.
- پایه: زمانی که ایمپلنت به اندازه کافی استحکام پیدا کرد، جراح یک پایه را روی آن قرار می دهد. این تکه ایمپلنت را به تاج متصل می کند. گاهی اوقات این قطعه همزمان با پیچ جایگذاری می شود.
- اضافه کردن تاج: زمانی که لثه ها بهبود یافتند، دندان پزشک تاج ایمپلنت دندان های جلو را کار می گذارد. انتخاب اینکه این مورد دائمی باشد یا جدا شونده به عهده خودتان است.
تست های تشخیصی برای ایمپلنت دندان های جلو
یک تست سی تی اسکن به همراه یک تصویر سه بعدی دقیق از دندان ها و فک جلوی شما تهیه می شود. گاهی پزشک یک تصویر اشعه X دو بعدی OPG را برای ارزیابی سلامت عمومی دندان های جلو ، با دقت بیشتر ، تجویز می کند. این تست های تشخیصی برای بررسی کمیت و کیفیت دقیق تر استخوان فک و اطمینان از مناسب بودن شرایط بیمار برای بهره مند شدن از درمان ایمپلنت دندان های جلو ، مورد استفاده قرار می گیرد.
برنامه ریزی برای جراحی ایمپلنت
اطلاعات به دست آمده در طول تست های تشخیصی برای ترسیم طرح درمان کامپیوتری جراحی شما به صورت مرحله به مرحله ، مورد استفاده قرار می گیرد. دندانپزشک شما در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، در بهترین سیستم ایمپلنت ، موقعیت مناسب برای قرار دادن ایمپلنت ، عمق و زاویه پست ایمپلنت ، تصمیم گیری می کند. تصاویر دیجیتال نشان می دهد که ایمپلنت دندان جلوی جدید شما از نظر شکل ظاهری چگونه خواهد بود چون فوق العاده زیبا به نظر رسیدن نتیجه درمان و نیز عملکرد با کیفیت آن ، بسیار حائز اهمیت است.
بعد از جراحی ایمپلنت دندان جلو در تهران ، چه انتظاراتی دارید؟
با توجه به سریع وتقریباً غیر تهاجمی بودن فرایند ایمپلنت دندان های جلو ، شما می توانید از روز بعد از جراحی ، فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرید. درد جزئی با استفاده از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک شما ، قابل کنترل می باشد. بسیاری از افرادی که ایمپلنت دندان جلو واحد را دریافت می کنند ، هیچگونه دردی را تجربه نخواهند کرد. در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، دستورالعمل کامل در خصوص نحوه مراقبت در طول دوره بهبود و غذاهای مناسب برای میل کردن در این دوره ، در اختیار بیمار قرار داده خواهد شد.
چرا دندان های جلوی خود را از دست می دهیم؟
1 . آسیب دیدگی در یک فعالیت ورزشی ، زمین خوردن یا تصادف در دوران کودکی
2 . از دست دادن دندان از زمان تولد ( دندانی که اصلا ً رشد نکرده است )
3 . کانال های ریشه ای که به درستی تحت درمان قرار نگرفته اند
4 . دندان های شکسته در اثر استفاده از پست هایی که برای مستحکم نمودن دندان استفاده شده و فرایند آن با شکست روبرو شده است.
5 . ابتلا به بیماری شدید پریودنتال ( لثه )
6 . پوسیدگی های شدید در سطح ریشه به دلیل خشکی دهان یا رژیم پر کربوهیدرات
کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا واقع در کلان شهر تهران با استفاده از تجربه خود در تمام فازهای جراحی ایمپلنت دندان ، از قبیل گرافتینگ بافت و استخوان ، طراحی ایمپلنت کامپیوتری ، و جراحی ایمپلنت هدایت شده ، برترین فرایندهای روز را در اختیار بیماران خود برای دستیابی به دندان های جلویی نرمال می نماید. دندانپزشکان ما در این مرکز دندانپزشکی معتبر در ولنجک ، بر روی دندانپزشکی زیبایی استثنایی ، مراقبت از ایمپلنت ها و ونیر ها تمرکز می نمایند. در این مرکز ، سطح بالاترین تکنولوژی به کار برده می شود. متخصصان در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، بر این باورند که خدمات فوق العاده این مرکز ، یکی از رموز دستیابی به نتایجی استثنایی برای بیماران در ایمپلنت دندان های جلو می باشد.
هر مشکلی که در دندان های جلو اتفاق بیافتد ، بر روی لبخند شما تاثیر می گذارد. آگاهی دندانپزشک در خصوص پیش بینی نحوه عملکرد ایمپلنت و تطبیق آن با خدمات فوق العاده فراهم شده در این کلینیک دندانپزشکی ، می تواند گام موثری در بازگرداندن لبخند رویایی تان بردارد. کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، بر این امید است که بتواند به شما در دستیابی به اهداف تان و بازگرداندن لبخند شگفت انگیزتان گام موثری بردارد.
چرا ایمپلنت دندان های جلو را انتخاب می کنیم؟
یک روش جایگزین برای ایمپلنت دندان های جلو ، پروتز متحرک می باشد که فلیپر نامیده شده و تنها یک راه حل موقتی محسوب می شود. به خاطر متحرک بودن غذا خوردن با آن راحت نیست و باعث پوسیدگی دندان های کناری می شود.
انواع ایمپلنت برای کاشت دندان های جلو در تهران
دائمی: در این نوع دندان به شکل دائمی به پایه ایمپلنت پیچ می شود. شما نمی توانید هنگام خواب یا برای تمیز کردن این پروتز را جدا کنید. معمولا هر تاج به پایه خود وصل شده، اما در صورتی که چند روکش از طریق بریج به هم متصل باشند، می توانند در یک پایه قرار گیرند.
جدا شدنی: این نوع شبیه دندان مصنوعی است و روی قابی فلزی متصل به پیچ قرار گرفته است. این قالب به راحتی در جای خود چفت شده و برای تمیز کردن و یا تعمیر می توان آن را جدا کرد.
ایمپلنت دندان جلو درد دارد ؟
درد پس از انجام ایمپلنت دندان های جلو ممکن است برای برخی از افراد آزار دهنده باشد در صورتی که میزان درد به وجود امده بسیار کم است و به وجود آمدن درد بعد از انجام جراحی و کاشت ایمپلنت در فک کاملا طبیعی است ، اما نباید به عنوان یک وضعیت دائمی در نظر گرفته شود. ماندگار شدن این درد و شدید تر شدن آن به عوامل متعددی بستگی دارد که عبارتند از:
1. عمل جراحی : خود عمل موجب جراحی در استخوان فک ممکن است منجر به رخداد درد و التهاب شود.
2. التهاب و عفونت: عفونت در محل ایمپلنت، عملکرد ایمپلنت دندان های جلو یا بافت اطراف آن می تواند منجر به درد شود.
3. بهبودی: عملکرد جراحی و فرایند بهبودی ممکن است نیازمند مدت زمان طولانی باشد و در این زمان برخی از درد و عدم راحتی طبیعی است.
در هر صورت ، اگر درد یا ناراحتی شدیدی پس از عمل ایمپلنت دندان جلو تجربه می کنید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید. او می تواند ارزیابی کاملی از وضعیت شما داشته باشد و در صورت لزوم برنامه درمانی مناسب را تعیین کند.
ارتودنسی همراه با ایمپلنت دندان های جلو
اگر همزمان به این دو درمان نیاز داشتید، پیشنهاد می شود ابتدا ارتودنسی را نصب کنید. چون زمانی که ایمپلنت در فک قرار می گیرد، مثل دندان معمولی حرکت نمی کند. در برخی موارد نیاز است ابتدا ارتودنسی انجام شود تا فضای کافی برای کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد. در صورتی که دندان های اطراف محل کاشت تحت تاثیر این درمان نباشند، آن وقت می توان قبل از انجام آن پایه را در استخوان قرار داد.
دیدگاه خود را بنویسید