زمان مطالعه: 7 دقیقه

این سوال همیشه ذهن افراد را قبل از انجام ایمپلنت دندان درگیر می کند که آیا انجام این کار عوارضی دارد یا خیر و همچین عوارض ایمپلنت دندان چیست؟ همان‌ طور که می دانید هیچ روشی نمی تواند بدون عوارض باشد. این روش نیز ممکن است مانند روش های دیگر دارای عوارض جانبی بعدی باشد. البته این نکته را باید بدانید عوارض ایمپلنت دندان در بیشتر مواقع به صورت موقت و مقطعی است. از این رو این روش می تواند روشی محبوب برای جایگزین کردن دندان برای افراد باشد. جای نگرانی ندارد که به دلیل ترس از عوارض جانبی از انجام این کار منصرف شوید. اگر بهترین کلینیک ایمپلنت دندان شمال تهران را انتخاب کرده باشید ؛ یا این عوارض به وجود نمی آید یا در صورت بروز، حداقل و بسیار اندک است. در ادامه مقاله کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا به معرفی این عوارض می پردازیم.

عوارض ایمپلنت دندان

انواع عوارض ایمپلنت دندان

عارضه های پس از جراحی ایمپلنت به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

  1. کوتاه و زود گذر
  2. طولانی مدت

عوارض زودگذر ایمپلنت موقتی هستند و مشکل جدی را برای فرد ایجاد نمی کنند. همچنین این موارد برای بهبودی لزوماً به مداخلات پزشکی نیاز ندارند و به صورت تدریجی طی یک روند طبیعی بهبود می یابند. اما به منظور تسریع روند بهبودی شان نکاتی از سوی متخصص ارائه می شود.

عارضه های طولانی مدت ، عموما با گذشت کمی زمان از اتمام جراحی نمایان می شوند و نسبت به نوع موقت شدیدتر و حادتر می باشد. این موارد حالت غیر طبیعی داشته و باعث اذیت فرد می شوند به همین خاطر بهتر است بیماران برای مقابله و درمان این دست از عوارض ایمپلنت دندان ، به یک کلینیک دندانپزشکی خوب در شمال تهران مراجعه کنند تا از سوی پزشک اقدامات درمانی به انجام برسد.

معایب و عوارض ایمپلنت دندان

خونریزی : به منظور کاشت پایه ایمپلنت داخل استخوان فک ، نیاز است که برش های ایجاد شود و حفره ای در لثه و استخوان به وجود آید. لذا طبیعی است که تا مدتی بعد از جراحی ایمپلنت دندان، شاهد خونریزی در این ناحیه به مقدار خفیف باشیم. این خونریزی اندک احتمال دارد تا زمانی که لثه در حالت ترمیم قرار دارد، طول بکشد. اگر این مقدار خونریزی بیشتر از حد طبیعی نباشد، به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد. لذا خون ریزی یکی از عوارض ایمپلنت است.

بروز درد : یکی از دیگر از عوارض ایمپلنت بروز درد است، طی پروسه جراحی و کاشت پایه لمینت، طبق آنچه که گفته شد بروز درد امری طبیعی است. از آنجایی که در بیشتر موارد به منظور جایگیری پایه در داخل استخوان عملیات برش و جایگذاری انجام می‌ شود، احساس درد در این ناحیه تا چند روز طبیعی است.

کبودی : بروز کبودی در روزهای ابتدایی پس از عمل جراحی اتفاقی غیر منتظره نیست. این عارضه بعد از زمانی کوتاه از بین خواهد رفت.

ورم لثه و صورت : بعد از عمل جراحی حالت تورم ایجاد می‌شود. تورم ایجاد شده بعد از یک یا دو روز پس از عمل جراحی به مقدار زیاد کاهش پیدا می‌کند و شما شاهد علائم آن نخواهید بود. در صورت تمایل می‌ توانید از کمپرس آب یخ استفاده نمایید تا روند از بین رفتن ورم سریع‌ تر شود. به این نکته توجه کنید که عوامل سرد کننده مستقیماً روی دندان قرار نگیرد.

ایجاد آلرژی و حساسیت : در ساخت ایمپلنت موادی مانند تیتانیوم و دیگر فلزات به کار می‌ رود. این فلزات ممکن است در فرد ایجاد حساسیت نماید. این نوع از حساسیت خود را به صورت خارش ، سوزن سوزن شدن ، کاهش حس چشایی ، تحلیل رفتن لثه‌ ها و یا تب نشان دهد.

عوارض ایمپلنت دندان در طولانی مدت

بعضی از عوارض و علائم ممکن است به صورت طولانی مدت بعد از جراحی دهان و دندان شما را درگیر نماید. اما با این حال از روش‌ های مطمئن و پرطرفدار است زیرا مزیت های آن بسیار بیشتر است. انواع خدمات ایمپلنت در دندانپزشکی زیبایی ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک ایمپلنت دندان واقع در شمال تهران با بهترین شیوه انجام می‌ پذیرد. در ادامه به برخی از عوارض طولانی مدت ایمپلنت اشاره می‌ گردد :

بروز عفونت : عفونت نیز از عوارض ایمپلنت دندان است ؛ در برخی از افراد این احتمال وجود دارد که در زمان جراحی یا بعد از انجام کامل ایمپلنت، دندان‌ها دچار عفونت شوند و یا اینکه رگ ها و دندان های طبیعی دچار آسیب هایی گردند. این عوارض می تواند دردناک و ناراحت کننده باشد.

اما این نکته را هم باید بدانید که احتمال بروز این عارضه بسیار کم است است و بیشتر در اشخاصی مشاهده می‌ شود که دچار مشکل در ایمنی هستند، سیگار و دخانیات مصرف می‌ کنند و یا اینکه بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نمی‌ کنند.

بروز عفونت و لق شدن دندان ایمپلنت شده، سبب بروز بوی بد دهان پس از انجام این عمل می‌ شود. در صورت لق شدگی و عفونت ها و استشمام بوی بد از دهان، باید به آن توجه نمود و توسط یک دندانپزشک خوب در تهران نسبت به رفع آن اقدامات صحیح انجام داد.

انجام ایمپلنت دندان مانند بسیاری از اعمال جراحی ممکن است با ریسک های کوتاه مدت و بلند مدت همراه باشد. در ادامه بعضی از مشکلات بیان می‌گردد:

  • مشاهده شکستگی، ترک خوردگی یا لب پر شدن روکش ایمپلنت
  • بروز خونریزی و جراحت در ناحیه ایمپلنت شده
  • لق شدن ایمپلنت کاشته شده
  • عفونت ایمپلنت

عوارض ایمپلنت دندان

علائم عفونت ایمپلنت دندان

  •  تب و لرز و درد شدید
  •  بروز تورم و خونریزی
  •  ایجاد مشکل در جویدن
  •  لق شدن ایمپلنت دندان

 علت بروز عفونت در ایمپلنت

  • عدم رعایت مراقبت های صحیح بعد از ایمپلنت و عوارض ایمپلنت دندان
  • نوع متد به کار رفته و همچنین کیفیت متریال مورد استفاده شده
  • لق شدن دندان‌های کناری ایمپلنت
  • میکرو گپ‌ ها

بعضی از مواقع پس از انجام عمل جراحی ممکن است احساس کنید که دندان های کناری ایمپلنت لق گردیده اند. این علائم موقتی بوده و پس از مدتی رفع خواهد شد.

فرو رفتگی لثه :

یکی از عوارض بسیار نادر کاشت دندان که بیشتر به دلیل عدم رعایت نکات مراقبتی و بی تجربه بودن پزشک رخ می دهد ، فرورفتگی لثه می باشد. در برخی از موارد ممکن است بافت لثه اطراف ایمپلنت عقب نشینی کنند و پایه کاشته شده در فک را در معرض دید قرار دهد و به طور بالقوه منجر به عوارض ایمپلنت بیشتر شود. با رعایت نکات مراقبتی و همچنین مراجعه به بهترین و متبحر ترین متخصص کاشت ایمپلنت در شهر محل زندگی خود می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

مشکلات گزش :

درصورتی که ایمپلنت به درستی در استخوان فک قرار نگیرد ، می تواند باعث مشکلات گاز گرفتن و ناراحتی در زمان غذا خوردن ، حرف زدن و غیره شود. البته لازم به ذکر است در هفته های ابتدایی بعد از کاشت دندان ، به دلیل نداشتن عادت به دندان کاشته شده گاز گرفتن زبان طبیعی بوده و نباید آن را با این مشکل اشتباه گرفت.

جا به جایی ریز ایمپلنت

ممکن است این اتفاق در زمان انجام کاشت فوری دندان رخ دهد. به طور کلی میکرو جا به جایی زمانی رخ می دهد که پیش از جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت ، تاج دندانی بر روی آن قرار گرفته باشد.

لق شدن ایمپلنت دندان

ممکن است پس از مدتی ایمپلنت لق شود. باید بررسی شود که این له شدگی در کدام ناحیه رخ داده است و سپس توسط یک متخصص ایمپلنت خوب در شمال تهران رفع گردد.

حرکت ایمپلنت دندان

البته این جابجایی به مقدار بسیار کم می‌ باشد اما برای افراد می‌ تواند آزاردهنده باشد. بیشتر این اتفاق زمانی ایجاد می‌ شود که دندان پزشک از پروتز فوری استفاده کرده باشد.

احتمال عدم موفقیت

احتمال عدم موفقیت و بروز عوارض ایمپلنت بسیار اندک است و می‌توان گفت که تنها ۵ الی ۱۰ درصد مواقع این اتفاق می‌ افتد.

حساس شدن سینوس ها

اگر ایمپلنت در ناحیه فک بالا و با روش زیگوماتیک صورت پذیرد، می‌تواند سبب تحریک شدن سینوس ها در دراز مدت شود. ممکن است این روش زمان بر و کمی سخت باشد اما به خوبی می‌ تواند جایگزینی برای دندان های خالی و از دست رفته شما باشد.

آسیب به عصب

زمانی می گوییم به اعصاب آسیب وارد شده که فرد در دندان های طبیعی ، لثه ، دندان و یا چانه احساس بی حسی ، درد یا گزگز داشته باشد. زمانی که یک متخصص ایمپلنت خوب در شمال تهران را انتخاب نکرده باشید و ایشان هنگام تراشیدن فک پایین ، به عمق زیادی وارد شده باشند ، احتمال اینکه عصب آلوئول ( لثه ای ) زیر آن ها صدمه ببیند بالا می رود. همین امر موجب می شود فرد با یکی از عوارض ایمپلنت دندان که مهلک و دائمی است مواجه گردد.

علائم صدمه دیدن عصب آلوئول

امکان دارد استفاده از داروی بی حسی ، جراحی دندان عقل و کاشت ایمپلنت عامل آسیب دیدن این اعصاب باشد. این مورد از صدماتی که به اعصاب زبان وارد می شود شدیدتر است و در صورتی که در نتیجه ایمپلنت دندان باشد ، ممکن است نیاز به درمان فوری و رسیدگی به کانال ریشه باشد. برخی از علائم شایع آسیب به عصب آلوئول شامل بی حسی ، درد ، گزگز و یا حس سوزش در چانه ، لب ها و لثه می شود. از دیگر نشانه ها می توان آبریزش دهان و اختلال در گفتار را نام برد.

شدت این عارضه

این مشکل از عوارض ایمپلنت دندان می تواند باعث بروز درد شدید و یا تغییر حس لامسه در صورت شود. این امر می تواند روی زندگی روزانه و فعالیت های فرد مثل حرف زدن ، غذا خوردن یا هر نوع حرکت دیگری که در آن به استفاده از دهان نیاز باشد تاثیر گذارد. تحقیقات نشان می دهند که صدمه دیدن اعصاب فک و دهان روی کیفیت زندگی تاثیر می گذارند و حتی باعث افسردگی نیز می شوند ؛ اما همانطور که پیش تر نیز ذکر شد در صورتی که یک کلینیک ایمپلنت دندان خوب واقع در تهران را انتخاب کرده باشید ، خیال خودتان را راحت کرده اید و در پایان نه تنها یک لبخند زیبا خواهید داشت ، بلکه در سلامت کامل نیز به سر خواهید برد.

نکته : ممکن است با خواندن عوارض ایمپلنت بترسید و نگران این موضوع باشید که به نتیجه ای درست دست پیدا نکنید. اما باید بگویم که افراد بسیار زیادی این فرایند را انجام داده اند و تا کنون با مشکل خاصی رو به رو نشده اند. بیشتر مشکلات با رعایت کردن نکات مراقبتی و همچنین انتخاب بهترین جراح و متخصص کاشت ایمپلنت قابل پیشگیری هستند.

چگونه می توانیم از وقوع عارضه ها پیشگیری کنیم ؟

بروز برخی از اثرات جانبی و عارضه بعد از پروسه های درمانی مثل کاشت دندان ، مسئله غیرعادی به حساب نمی آید. وقوع آن ها وابسته به فاکتورهای مختلفی است. دو مورد تاثیر گذار در این زمینه انتخاب متخصص و مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان است. چنانچه به یک فرد متخصص ، حاذق و مسلط بر پروسه مراجعه کنید ، مشخصاً ایشان به سبب آشنایی از جزئیات می تواند روند را با دقت بالاتر و خطا کمتر به انجام برساند.

بدین نحو احتمال بروز عوارض ایمپلنت دندان کاهش پیدا می کند. مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان که در دوره ریکاوری باید انجام شوند ، تاثیر مستقیمی بر نحوه بهبودی و ترمیم ناحیه جراحی شده دارد ؛ بنابراین هر چه دقیق تر و کامل تر انجام شوند ، خطر عارضه هم کمتر می شود و به اصطلاح می توان از وقوع آن پیشگیری کرد.