زمان مطالعه: 11 دقیقه

پری ایمپلنت یا پری ایمپلنتایتیس را می توان به منزله نوعی التهاب تلقی کرد که در آن بافت های اطراف ایمپلنت دندان از قبیل بافت نرم و سخت ، درگیر می شود. در این شرایط ، تنها لثه نیست که دچار عفونت می شود بلکه استخوان فک نیز درگیر می گردد و در صورتی که بدون درمان رها شود ، می تواند برای فرد ، مشکلاتی را بوجود آورد. این تکنولوژی که توانسته است در حوزه دندانپزشکی ، به دلیل قابلیت های فوق العاده ، طرفداران زیادی را به سمت خود جلب کرده و بسیاری افراد ، از مزایای چشمگیر آن بهره برده اند. بر اساس توضیحات متخصصین ماهر و با تجربه در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک ایمپلنت دندان در تهران مزایای به دست آمده از این فرایند ، در صورت اجرای دستورالعمل های مراقبتی ، می تواند برای یک عمر ، فرد دریافت کننده خدمات ایمپلنت را از منافع خود بهره مند سازد. اما در صورتی که اتفاق ناخوشایند پری ایمپلنتایتیس ، ایمپلنت ها را درگیر کند ، نتیجه نامطلوب از دست رفتن استخوان و تخریب آن را به همراه خواهد داشت. پیامد ناخوشایند این آسیب دیدگی ، از بین رفتن ایمپلنت خواهد بود.

 

پری ایمپلنتایتیس - کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا

 

پری ایمپلنت یک بیماری میکروبی است که در آن فاصله ای بین دندان و لثه شکل می گیرد و گاهی خونریزی لثه اتفاق می افتد. در این بیماری ، میکروب ها در نزدیکی استخوان فک ، نفوذ می کنند. در پی وقوع این بیماری ، نمی توان مراقبت های مربوط به بهداشت دهان و دندان یا روش های بدون جراحی از قبیل لیزر را چاره ساز و درمان کننده این بیماری دانست. در چنین شرایطی ، جراحی می تواند به عنوان یک گزینه درمان ، مد نظر قرار گیرد.

طبقه بندی پری ایمپلنت ها

دسته بندی این عارضه به عنوان معیاری تشخیصی می باشد که میزان تحلیل و از بین رفتن استخوان را بعد از جراحی ایمپلنت مشخص می گردد. به طور کلی این تحلیل استخوان به سه طبقه زیر تقسیم می شود:

  • زودرس :  با PD ≥ 4 میلی متر با از بین رفتن استخوان کمتر از 25 درصد از طول کاشت.
  • متوسط : با 6 PD ≥ میلی متر با تحلیل استخوان بین 25 الی 50 درصد از طول کاشت.
  • پیشرفته : با PD ≥ 8 میلی متر و از دست دادن استخوان بیش از 50 درصد از طول کاشت.

یکی از مزایای بزرگ و قابل توجه در این خصوص ، ارزیابی از دست دادن استخوان ها از نظر درصد طول کاشت به جای میلی میتر است. البته باید به یاد داشته باشید که طول کاشت هر ایمپلنت در دهان هر فرد متفاوت بوده و هر سیستم شکل متفاوتی را دارد.

چیزی که برای تشخیص این طبقه بندی لازم است ، التهاب و از بین رفتن پیشرونده استخوان است. التهاب بالینی به عنوان وجود BOP یا پر شدگی در دو ناحیه از شش ناحیه اطراف ایمپلنت تعریف شده است. میزان تحلیل و از دست رفتن استخوان توسط متخصص ایمپلنت دندان بررسی  و مشخص می شود. این میزان را ، اندازه گیری بر روی رادیوگرافی هایی که مرتبا گرفته شده است ، تعریف می کند.

پوشش کامل سطح ایمپلنت توسط گونه های مختلف میکروبی در 30 دقیقه اول بعد از کاشت ایمپلنت شروع به تکثیر پیدا کردن و افزایش یافتن می شود. با افزایش این تجمع در صورت رعایت نکردن نکات مراقبتی بعد از عمل ، موجب می شود تا مشکلاتی مانند عفونت و التهاب در ناحیه جراحی رخ دهد.

علائم پری ایمپلنتایتیس

پس از اینکه شما خدمات ایمپلنت را در یک دندانپزشکی خوب در تهران دریافت می کنید ، اندکی التهاب را در اطراف ناحیه کاشت دندان تجربه خواهید کرد. این تورم در حالت نرمال ، باید در طول یک دوره چند روزه رفع شود ، ولی اگر تورم افزایش پیدا کند یا اطراف ناحیه درمان ، قرمز و ملتهب شود ، می توان آن را علائمی از عفونت تلقی نمود. در این شرایط ، در زمان مسواک زدن دندان ها ، لثه ها دچار خونریزی می شوند. حساس شدن لثه ها و ایجاد تورم در اطراف ایمپلنتها از علائم دیگر ابتلا به این بیماری است. بعلاوه ، در اطراف ایمپلنت ها ، حفره های ایجاد می شود.

زمانی که ایمپلنت های دندانی دچار بیماری پری ایمپلنتایتیس می شوند ، بدن در واکنش به این بیماری با هدف درمان و رفع عفونت ، ناحیه آسیب دیده را مورد هدف قرار داده و گلبول های سفید را برای درمان ، به آن ناحیه سرازیر می نماید. در این شرایط ممکن است خروج چرک و خونریزی در داخل دهان را تجربه کنید. اگر این تولید چرک و خونریزی برای چند روز تداوم داشته باشد ، احتمالاً عفونت اتفاق افتاده است.

درد یکی دیگر از مواردی است که بعد از دریافت هر گونه خدمات دندانپزشکی می توان وقوع آن را انتظار داشت. برای کنترل این موقعیت ، داروی مسکن تجویز می شود. اگر دامنه درد تا جایی پیشرفت کند که در زمان میل کردن غذا یا حتی در زمان صحبت کردن ، این درد برای شما آزار دهنده باشد ، می توان آن را نشانه ای از بروز عفونت تلقی نمود.

این بیماری می تواند باعث بد بو شدن دهان شده و حتی مزه دهان شما را نیز تغییر دهد. این پیامدهای نامطلوب ماحصل تجمع باکتری ها و بر جای ماندن آنها بر روی لثه ها است. با تداوم این شرایط ، استخوان اطراف ايمپلنت ، دچار عفونت می شود و در نتیجه ، پایداری خود را از دست داده و فرایند کاشت دندان ، یک فرایند نافرجام و شکست خورده خواهد شد.

علل پری ایمپلنتایتیس

این مشکل ، بیماری مرتبط با کاشت است که عامل اصلی بروز آن باکتری بی هوازی است که می تواند در حدود 30 درصد از ایمپلنتها را مورد حمله خود قرار دهد. این بیماری در مراحل اولیه ، بدون درد بروز می کند و به این ترتیب ، بیمار هیچ علامتی را تجربه نمی کند که بواسطه آن متوجه شود که عفونت در اطراف ایمپلنت های او اتفاق افتاده است. زمانی که التهاب و عفونت در اطراف ايمپلنت دندان تشخیص داده شد ، به علت متنوع بودن علل ابتلا به التهاب و عفونت در اطراف دندان کاشته شده ، پزشکان کلینیک ایمپلنتیا بهترین کلینیک کاشت دندان در شمال تهران ، در قدم اول ، به تشخیص علت بروز این عفونت می پردازد. در برخی موارد ، کوتاهی بیمار در انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی خوب برای سپردن این فرآیند با متخصصین با تجربه و ماهر ، عامل بروز چنین مشکلاتی می شود. توصیه متخصصین در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، به بیماران داوطلب این پروسه ، دقت و حساسیت به خرج دادن در انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی خوب می باشد تا بتوان احتمال بروز چنین مشکلاتی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داد.

البته ، غیر استاندارد بودن تکنیک های استفاده شده در طول جراحی ، یکی دیگر از علل ابتلا به پری ایمپنتایتیس می باشد. علت دیگر ، عدم رعایت فاصله مناسب بین ایمپلنتها و استاندارد نبودن زاویه نفوذ آن به داخل استخوان و عدم رعایت نکات بهداشتی می باشد. در برخی موارد ، بیماری های زمینه ای از قبیل دیابت یا سرطان باعث بروز عفونت می شود. استعمال سیگار عامل دیگری است که احتمال ابتلا به پری ایمپلنتایتیس را افزایش می دهد. مراقبت از دندان های کاشته شده هم از جهت رعایت بهداشت دهان و دندان و هم از نظر اجتناب از وارد آوردن فشار به ایمپلنت ها ، نکته دیگری است که می تواند در پیشگیری از بروز بیماری عفونت موثر واقع شود.

پری ایمپلنتایتیس چگونه تشخیص داده می شود؟

گرفتن عکس های رادیوگرافی با استفاده از اشعه ایکس از ایمپلنت ، یکی از اقدامات اولیه ای است که بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران ، در کلینیک دندانپزکشی ایمپلنتیا ، برای بررسی عفونت شکل گرفته در ناحیه کاشت ، انجام می دهند. این عکسبرداری با هدف بررسی احتمال تحلیل استخوان انجام می شود. بعلاوه ، بررسی هایی نیز انجام می شود تا بواسطه آنها ، دامنه پیشرفت عفونت و التهاب مورد ارزیابی قرار گیرد. زمانیکه تشخیص وقوع و شکل گیری عفونت به موقع انجام شود ، می توان انتظار داشت که با پیشگیری از پیشرفت بیماری ، بتوان در درمان آن قدم مثبتی برداشته و فرایند را از تبدیل شدن به یک فرایند نافرجام نجات داد.

آیا ایمپلنت های مبتلا شده به پری ایمپلنتایتیس قابل درمان هستند؟

در مراحل ابتدایی ابتلای ایمپلنت ها به عفونت ، باکتری های تجمع یافته و رسوبات شکل گرفته در ناحیه ایمپلنت را می توان با استفاده از آنتی بیوتیک درمان نمود. تشخیص سریع تر عفونت و اقدام به درمان آن می تواند ضریب موفقیت در درمان را افزایش دهد. گاهی این التهاب باعث تحلیل رفتن استخوان می شود. در چنین شرایطی از فرایند های جراحی نخست برای پاکسازی ایمپلنت ها استفاده شده و سپس فرایند بازسازی استخوان انجام می شود به این ترتیب ، بافت از دست رفته استخوان ، جبران می شود.

در صورتی که این تکنیک به علت ابتلا به عفونت شدید ، استحکام خود را از دست داده باشد ، عملاً راهی برای نجات ایمپلنت وجود نخواهد داشت. حتی گاهی لازم است دندان های قدیمی کاشته شده از مجموعه خارج شده و دندان جدید جایگزین آن شود. کاشت ایمپلنت جدید زمانی میسر است که ناحیه آسیب دیده ، کاملاً از عفونت پاکسازی شده و استخوان تا رسیدن به شرایطی مطلوب ، بازسازی شده باشد.

یکی از مهم ترین توصیه های متخصصین ماهر و با تجربه در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک ایمپلنت دندان در شمال تهران به بیمارانی که نتیجه چشم نواز کاشتن دندان امروز آنها ، ماحصل حسن اعتماد آنها به تجربه و مهارت متخصصین با تجربه و ماهر کلینیکی دندانپزشکی ایمپلنتیا می باشد ، حضور در جلسات دوره ای کنترل و پاکسازی تخصصی ایمپلنت های دندان ، با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی از قبیل پری ایمپلنت می باشد.

چه کسانی گروه آسیب پذیر در برابر پری ایمپلنتایتیس محسوب می شوند؟

در مراحل اولیه این بیماری عفونی ، بیشتر بیماران از ابتلا به این بیماری بی خبرند. علت این است که این بیماری علائم مختصری را از خود بروز می دهد. حقیقت این است که این بیماری می تواند هر زمانی بعد از اجرای فرایند ، از یک سال تا چند سال ، رخ دهد و گاهی متوقف کردن آن بسیار دشوار است. البته ، افرادی هستند که در معرض آسیب دیدگی بیشتر ناشی از این بیماری قرار دارند. برخی از گروه های آسیب پذیر در برابر ابتلا به این بیماری می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • افراد سیگاری : وقتی سیگار استعمال می کنید رگ های خونی شما باریک می شود. این بدان معنی است که خطر بروز مشکلات لثه در شما افزایش خواهد یافت.
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان : اگر می خواهید ایمپلنت های دندان و بافت اطراف آنها سالم بماند ، رعایت بهداشت دهان و دندان از قبیل مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و مصرف دهانشویه دوبار در روز ، الزامی می باشد. اگر شما بهداشت دهان و دندان خود را جدی نگیرید و مراقبت های لازم را از آنها به عمل نیاورید ، خود را در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی از قبیل عفونت ایمپلنت قرار داده اید.
  • ابتلا به بیماری زمینه ای : اگر از دیابت یا بیماری های خود ایمن رنج می برید ، احتمال ابتلای شما به بیماری پری ایمپلنتایتیس افزایش پیدا خواهد کرد.
  • اگر مرحله از اجرای فرایند کاشت دندان از قبیل گرافتینگ خوب پیش نرفته باشد یا چسب بیش از اندازه مورد استفاده قرار گرفته باشد ، شما در معرض آسیب پذیری بیشتر ناشی از ابتلا به بیماری عفونت قرار خواهید داشت.

گزینه های درمان پری ایمپلنتایتیس در تهران

در طول درمان این بیماری ، عفونت هر چه سریع تر برای جلوگیری از آسیب دیدن دندان کاشته شده و از دست رفتن استخوان ، برداشته می شود. در برخی موارد ، یک دوره کوتاه درمان با آنتی بیوتیک و استفاده از فرایند های تمیز کردن عفونت بدون جراحی ، برای از بین بردن عفونت و حفاظت از ایمپلنتها ، کفایت می کند. البته ، در شرایطی که عفونت به استخوان ها نیز راه پیدا کرده و به آنها نیز گسترش یافته باشد و محل اتصال ایمپلنت با استخوان ، دچار آسیب دیدگی شده باشد ، تمیز کردن ایمپلنت با استفاده از روش های جراحی ، الزامی خواهد بود.

بسته به شدت از دست رفتن استخوان اطراف ایمپلنت دندان ، می توان از چند رویکرد بهره گرفت. برخی از این موارد در ادامه ذکر شده اند :

  • اولین قدم برای برطرف کردن این عفونت ، این است که از درمان های حرفه ای غیر جراحی استفاده کرده و آن را با بهره گرفتن از ژل ها و دهان شویه های کلرهگزیدین همراه کنید تا باقی مانده های باکتریایی از دهان شما خارج شوند.
  • متخصص ایمپلنت یا دندانپزشک نیز باید دهان را چک کنند تا سیمان دندان زیر لثه ها و اطراف ایمپلنت باقی نمانده باشد ( از زمانی که تاج روی دندان قرار می گرفته است ). این موضوع معمولا با بروز پری ایمپلنتیسیس همراه است.
  • در صورتی که خونریزی حاصل از پری ایمپلنتایتیس قطع یا کم شده باشد و همچنین عمق حفره های اطراف پروتز که به وسیله یک پروب مخصوص اندازه گیری می شود نیز کاهش یافته باشد ، در جلسه معاینه که معمولا بعد از شش هفته رخ می دهد ؛ بسته به نیازهای شخصی هر مراجعه کننده جلسات فالوآپ بیشتری برنامه ریزی خواهند شد.
  • در صورتی که مقدار قابل توجهی از استخوان از دست رفته باشد و خونریزی و چرک با بهره گرفتن از درمان غیرجراحی کمتر نشده باشد می توان از روش های دیگر استفاده کرد. هرچند توجه داشته باشید که این درمان ها باید تکرار شوند تا التهاب و خونریزی تحت کنترل در آید.
  • مصرف آنتی بیوتیک : در برخی موارد برای درمان پری ایمپلنتیسیس جز تکنیک های غیر جراحی ، بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران برای بیمار خود قرص های آنتی بیوتیک را تجویز می نماید تا عفونت کنترل شود.
  • زمانی که التهاب اطراف ایمپلنت کنترل شود و برای رفع مشکل نیاز به جراحی باشد ، دندانپزشک یا بهترین متخصص ایمپلنت دندان تصمیم می گیرد که کدام رویکرد برای درمان این معضل مناسب تر است. این مسئله به ماهیت آسیبی که پری ایمپلنتیایتیس به لثه وارد کرده است وابسته می باشد. ابتدا لثه بالا برده می شود تا عفونت ارزیابی گردد و سپس بسته به شرایط ، از یکی از روش های زیر بهره گرفته خواهد شد :
    • بازسازی استخوان از طریق گرافت استخوان
    • جراحی کاهشی که در آن لبه های استخوان بریده شده و ناهنجاری های به وجود آمده در استخوان در اطراف پروتز ، صاف می شوند.
    • ایمپلنتوپلاستی ، که در آن شیارهای روی پیچ ایمپلنت برداشته خواهد شد تا سطح آن نرم و یکدست شود.

    در واقع در درمان پری ایمپلنتیایتیس معمولا این چند روش با یکدیگر ترکیب خواهند شد. یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت می باشد این است که لثه اطراف پروتز ضخیم و ثابت (کراتینیزه) باشد ؛ زیرا این مسئله از از دست رفتن استخوان اطراف ایمپلنت جلوگیری می نماید.

    در افراد زیادی که به این نوع از عفونت مبتلا شده اند ، بافت نرم اطراف ایمپلنت کم است. این امر را می توان از طریق تکنیک های مختلفی اصلاح کرد که شایع ترین آن استفاده از گرافتی است که از سقف دهان خود بیمار به دست آمده است. در سال های اخیر ، از گرافت های بر پایه کلاژن به عنوان راهی جایگزین برای بازسازی بافت نرم اطراف پروتز استفاده می شود.

    تمامی موارد ذکر شده به این معنی است که برای درمان پری ایمپلنتیایتیس باید قدم های زیادی برداشت تا متقاضی دوباره سلامت خود را بازیابد. برخی افراد تنها با روش های غیرجراحی مشکل خود را حل می کنند و در مواردی نیز به جراحی نیاز است. توجه داشته باشید که هرچه زودتر عفونت کشف شود ؛ برطرف کردن آن با سهولت بیشتری انجام می پذیرد.

بهترین کلینیک دندانپزشکی درمان پری ایمپلنتایتیس در تهران

همه ما می دانیم که عفونت در اطراف دندان کاشته شده ، یک تجربه ناخوشایند است و می تواند باعث بروز درد بالقوه شود. اگر شما یکی از افرادی هستید که دچار این تجربه ناخوشایند شده اید ، انتخاب متخصصین با تجربه و ماهر در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا می تواند مزایای زیر را برای شما به همراه داشته باشد :

  • تیم دندانپزشکی با تجربه ما همیشه در تلاش است تا محیطی آرامش بخش را برای بیمارانی که در حال سپری کردن یک تجربه ناخوشایند هستند ، فراهم آورند. فضای خوشایند این کلینیک و استقبال گرم پرسنل با تجربه ، اعتماد به نفس بیماران را در کسب یک نتیجه مطلوب از درمان ، بالا می برد.
  • مجهز بودن این مرکز درمان به جدیدترین تکنولوژی روز دنیا ، آن را به یک مرکز دارای ویژگی منحصر به فرد و یونیک تبدیل کرده است.
  • نکات توصیه شده در بهبود اصول بهداشتی برای پیشگیری از عوارض و بیماری هایی از قبیل پری ایمپلنایتیس یا بیماری های لثه و ایمپلنت ، گام مهمی در کاهش فاکتورهای خطر و به حداقل رساندن نیاز به درمان های مضاعف محسوب می شود.

آیا عارضه پری ایمپلنتایتیس بدون اتخاذ روند درمانی بهبود پیدا می کند ؟

شایان ذکر است که این عارضه همچون بیماری های پریودنتال ( لثه ) اگر بدون درمان رها شود ، نه تنها بهبود پیدا نمی کند بلکه باعث وخیم تر شدن بیماری می گردد.

این عارضه تا چه حد می تواند جدی باشد ؟

همان طور که کمی پیش توضیح دادیم در صورت عدم درمان پری ایمپلنتایتیس ، عارضه حادتر شده و حتی ایمپلنت را از بین می برد. اما اگر در همان روزهای ابتدایی متوجه وقوع آن شوید ، تحت نظر بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران می توانید بدون مشکل خاصی به درمان ان بپردازید.

چگونه می توان از وقوع عارضه پری ایمپلنتایتیس جلوگیری کرد ؟

اگر فرد به بیماری های سیستماتیک میتلا بوده یا از پیش درگیر عفونت های باکتریایی بوده باشد ، لازم است پیش از اقدام برای پروسه کاشت ایمپلنت ، این موارد را به اطلاع متخصص خود برساند. پس از انجام پروسه ، می بایست بهداشت دهان به خوبی و درستی رعایت شود. در این راستا دندان هایتان را به طور مرتب مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده نمایید. این را بدانید که یک سوم ذرات غذا و به اصطلاح پلاک ها در میان دندان ها قرار می گیرند که تنها به کمک نخ دندان ها می توان آن ها را از محل خارج کرد.

در انتخاب یک کلینیک خوب ایمپلنت دندان بهترین عملکرد را داشته باشید تا مطمئن شوید تحت نظر بهترین متخصص و در محیطی مجهز و بهداشتی پروسه برای شما به انجام می رسد. در صورتی که جراحی ایمپلنت از سوی یک فرد غیر متخصص به انجام برسد ، احتمال وقوع عارضه پری ایمپلنتایتیس هم بالا می رود.
با پیروی از هر سه مرد فوق می توانید تا حد زیادی از ابتلا به عارضه نامبرده شده جلوگیری کنید.