زمان مطالعه: 9 دقیقه

تورم بخشی از واکنش طبیعی بدن به آسیب دیدگی محسوب می شود. البته نمی توان یک فرایند جراحی را با یک آسیب دیدگی تصادفی برابر دانست ولی حقیقت این است که جراحی ، نوعی تروما یا آسیب دیدگی کنترل شده تلقی می شود. برای قرار دادن ایمپلنت دندان در دهان ، متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا مانند سایر  کلینیک های دندانپزشکی معروف و به نام ، جهت اجرای فرایند ، تزریق هایی را انجام داده ، برش هایی را بوجود آورده و بعد از جایگذاری ایمپلنت ، ناحیه درمان را بخیه می زنند. به بیان ساده تر ، بعد از انجام تمام این کارها ، تورم به صورت شکل گیری مایع در بافت ناحیه تحت درمان بروز می کند. ورم بعد از ایمپلنت دندان یک اتفاق خطرناک محسوب نمی شود و در واقع یک جنبه نرمال از فرایند بهبود می باشد. کبودی نیز مانند تورم ، در طول یک فرایند بهبود کاملاً نرمال ، به وقوع پیوسته و به مرور از بین می رود. البته ، میزان آسیب پذیر بودن در برابر کبودی در افراد مختلف ، متفاوت است. برخی بیماران ، راحت تر از سایر افراد ، دچار کبودی می شوند. با کلینیک ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک کاشت دندان در شمال تهران همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را کسب کنید.

ورم بعد از ایمپلنت دندان - کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا

چه میزان ورم بعد از ایمپلنت دندان ، قابل انتظار است؟

دامنه ورم بعد از ایمپلنت دندانی که افراد بعد از جراحی تجربه می کنند به فاکتورهای متعددی وابسته است. نخست ، واکنش بدن شما ، بر حسب پروسیجر جراحی ، یک رویداد اتفاقی و محتمل است. برای مثال ، افرادی که شش عدد ایمپلنت دندان را دریافت می کنند ، احتمالاً در مقایسه با فردی که تنها یک ایمپلنت دندان دریافت کرده است ، التهاب بیشتری را تجربه خواهد کرد.

تورم بخشی از واکنش طبیعی بدن به آسیب دیدگی بوده و یک موقعیت خطرناک به شمار نمی آید. تجربه کردن تورم در اطراف دهان ، فک ها ، گونه ها ، چشم ها و طرفین صورت بعد از جراحی ایمپلنت دندان ، چیزی دور از انتظار نیست. بعد از پروسیجر ، تورم معمولاً در طول دو الی سه روز ، قبل از فروکش کردن ، به اوج خود می رسد. البته ، گاهی فروکش کردن کامل التهاب ، چندین روز طول می کشد.

علائم رایج عفونت و ورم بعد از ایمپلنت دندان 

اینکه بدانیم بعد از فرایند ، چه چیزهایی قابل انتظار است ، می تواند در اجتناب از عوارض جانبی بعد از عمل ایمپلنت دندان و به حداقل رساندن خطر عفونت ، کمک قابل ملاحظه ای نماید. آگاه بودن از هر گونه تغییرات که ممکن است در طول دوره ریکاوری اتفاق بیافتد ، بسیار حائز اهمیت است. ساده ترین روش برای انجام این کار ، ارزیابی دامنه تورم و سطح دردی است که بعد از پروسیجر تجربه خواهید کرد. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به یک کلینیک خوب دندانپزشکی در تهران مراجعه کنید.

تورم در حالت نرمال باید به میزان قابل ملاحظه ای تا روز سوم ، فروکش کرده باشد. وقتی ورم بعد از ایمپلنت دندان ، در یک سراشیبی رو به پایین قرار می گیرد ، در حالت طبیعی ، نباید مجدداً افزایش پیدا کند. بنابراین ، اگر بعد از فروکش کردن التهاب اولیه ، متوجه شدید که ناحیه درمان ، دچار ورم بعد از کاشت دندان شده است ، می توان آن را بعنوان نشانه ای از عفونت تلقی کرد. اگر هر گونه علامتی را تجربه می کنید که نشان دهنده عفونت بعد از جراحی در ناحیه دهان است ، بلافاصله با پزشک خود تماس حاصل فرمایید. در بیشتر موارد ، پزشک برای تضمین پیشرفت بهبود در مسیر صحیح ، آنتی بیوتیک را برای بیمار تجویز می کند.

روش های کاهش ورم بعد از ایمپلنت دندان

هر چند تورم در طول دوره ریکاوری بعد از جراحی در ناحیه دهان رایج است ولی روش هایی وجود دارد که می توان با اجرای آنها ، تاثیرات منفی ناشی از تورم را به حداقل رساند. وقتی بعد از پروسیجر به منزل باز می گردید ، پزشک به شما توصیه می کند که در منزل ، به مدت 20 دقیقه ، بر روی صورت یا فک ، کمپرس یخ قرار دهید. سپس کمپرس را به مدت 20 دقیقه از روی صورت یا فک بردارید و مجدداً کار گذاشتن کمپرس بر روی صورت یا فک را تکرار کنید. این فرایند را به همین شکل در طول 24 ساعت اول بعد از جراحی با هدف کمک به کاهش دادن ورم بعد از ایمپلنت دندان ، تکرار کنید. 24 ساعت اول بعد از جراحی ، یک چارچوب زمانی بسیار مهم محسوب می شود. شما می توانید کار قرار دادن کمپرس بر روی صورت یا فک را تا روز دوم بعد از جراحی نیز ادامه دهید. البته ، بعد از 72 ساعت ، استفاده از کمپرس یخ ، عملاً دیگری مزیتی را به همراه نخواهد داشت. در روزهای بعدی ، استفاده از حوله گرم ، توصیه می شود.

به توصیه پزشکان کلینیک ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک ایمپلنت دندان در تهران استفاده از چند بالش برای قرار دادن سر در موقعیت بالاتر نسبت به بدن ، راهکار دیگری است که می تواند در کاهش دادن ورم بعد از کاشت دندان ، مفید واقع شود. شما می توانید از داروهای ضد التهاب بدون نسخه از قبیل ایبوپروفن و ناپروکسن و نیز داروهای تجویز شده توسط جراح ، استفاده کنید. این داروها نه تنها به کاهش ورم بعد از ایمپلنت دندان کمک می کند ، بلکه در تسکین دادن درد نیز موثر خواهند بود.

مقدار زیادی آب بنوشید. هر چند داروهای مسکن و آنتی بیوتیک به تسکین درد بعد از ایمپلنت دندان کمک می کند ولی آیا می دانستید که نوشیدن آب ، سرعت دوره ریکاوری و بهبود را بالا می برد؟

نوشیدن آب به بدن شما کمک می کند تا تعادل مایعات در بدن را حفظ کرده و تولید بزاق را که در طول دوره ریکاوری ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است ، افزایش می دهد.

استفاده از محلول آب و نمک نیز یکی دیگر از توصیه هایی است که جراح برای سرعت بخشیدن به فرایند بهبود ، در اختیار بیمار می گذارد. حداقل 4 بار در روز بعد از میل کردن غذا یا میان وعده ، دهان را با آب و نمک رقیق ، شستشو دهید. این به پاک کردن و زدودن پسماندهای غذا از دهان کمک کرده و محیط دهان را تمیز نگه می دارد. بعلاوه ، خطر بروز عفونت به حداقل سطح ممکن می رسد.

توصیه دیگر متخصصین کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک کاشت دندان در شمال تهران به بیماران بعد از جراحی برای کمک به کاهش ورم بعد از ایمپلنت دندان ، اجتناب از فعالیت های فیزیکی و ورزشی سنگین حداقل برای یک دوره یک هفته ای بعد از جراحی می باشد. بلند کردن اجسام سنگین می تواند میزان درد را افزایش داده و باعث پس زدن ایمپلنت شود. هر چند یوگا یک فعالیت سبک به نظر می رسد ولی به دلیل وارد آوردن فشار به ناحیه جراحی ، انجام آن برای یک دوره چند روزه ممنوع می باشد.

ورم بعد از ایمپلنت دندان + دندانپزشکی ایمپلنتیا

آیا ورم بعد از ایمپلنت دندان ، طبیعی است ؟

ایمپلنت های دندان ، یکی از بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان طبیعی است که به علل مختلف از دست داده ایم. در واقع ، ایمپلنت دندان ، شکل ظاهری دندان ها و لبخند ما را بسیار زیبا کند. در گذشته متاسفانه تکنولوژی که امروزه برای جایگزینه کردن دندان های طبیعی در اختیار داریم ، وجود نداشت. ایمپلنت های دندان ، از متریال گرید پزشکی تیتانیوم ساخته شده اند و ماندگاری آنها برای تمام طول عمل خواهد بود. پس از فرایند جراحی ، ورم بعد از ايمپلنت دندان ، یک تجربه کاملاً طبیعی محسوب می شود. وقتی مایع در بافت شکل می گیرد ، تورم ایجاد می شود. مقداری ورم بعد از ایمپلنت دندان ، قابل انتظار است چون بدن در تلاش است تا با آسیب وارد شده به بدن مبارزه کند و این تلاش به شکل ورم بعد از کاشت دندان نمایان می شود. به همراه تورم ، کبودی نیز به عنوان شکل دیگری از واکنش بدن به تزریق و برش های ایجاد شده ، ظهور می کند. بنابراین ، مقداری تورم و کبودی در فک ، دهان ، اطراف چشم ها ، و طرفین صورت ، بعد از ایمپلنت دندان کاملاً طبیعی است. دامنه تورم علاوه بر تعداد ایمپلنت ، به واکنش بدن شما به پروسیجر نیز وابسته است چون برخی افراد التهاب بیشتری را در مقایسه با برخی دیگر تجربه می کنند.

در صورت تجربه کردن ورم بعد از ایمپلنت دندان ، چه زمان باید به پزشک مراجعه کنیم؟

کلیه تغییرات در طول دوره ریکاوری را با دقت تحت نظر قرار داده و سطح درد و ورم بعد از ایمپلنت دندان را ارزیابی کنید. وقتی بعد از روزهای دوم و سوم ، تورم شروع به فروکش کردن نمود ، افزایش مجدد آن ، نشانه خوبی محسوب نمی شود. اگر احساس درد کردید ، بلافاصله با پزشکان یک کلینیک خوب دندانپزشکی در تهران تماس بگیرید. این می تواند نشانه ای از عفونت باشد و پزشک در صورت تشخیص عفونت ، برای شما داروی آنتی بیوتیک را تجویز خواهد کرد.

ورم بعد از ایمپلنت دندان چقدر ماندگار است؟

مقدار ورمی که بعد از کاشت دندان تجربه می کنید ، به طرح جراحی یونیک شما وابسته است. برخی ایمپلنت ها در همان روز کشیده شده دندان جایگذاری می شوند. برخی دیگر از سیستم All- On- 4  بهره برده و جای دندان های خالی خود را پر می کنند. با توجه به اینکه هر فرد دارای طرح درمان متفاوتی است ، درجه ورم بعد از ایمپلنت دندان نیز در افراد مختلف ، متفاوت خواهد بود. به بیان کلی ، ورم در طول 48 ساعت اول بعد از جراحی به اوج خود رسیده و تقریباً برای یک دوره 5 الی 7 روزه ماندگار خواهد بود.

چگونه می شود از وقوع ورم بعد از کاشت دندان جلوگیری کرد ؟

در ابتدا این نکته را یادآور شویم که در هر صورت پس از ایمپلنت شما شاهد میزانی از ورم هستید و این مسئله اجتناب ناپذیر است. اما شما می توانید از شدت یافتن آن جلوگیری کنید. راهکارهای پیشگیری از بیشتر شدن میزان ورم از سوی متخصص ایمپلنت دندان در اختیارتان قرار می گیرد. همانطور که در مقاله توضیح داده شد این موارد شامل نحوه استراحت کردن ، استفاده از کمپرس یخ ، نوع تغذیه و غیره می باشد. چنانچه این نکات به درستی رعایت شوند ، ورم افزایش نیافته و بهبودی ان تسریع می شود.

آیا ورم بعد از ایمپلنت خطرناک است ؟

نیازی نیست نگران این مسئله باشید مگر اینکه شدت آن از حالت طبیعی فراتر رود. انتظار می رود با گذشت نهایتا 3 روز ، ورم رو به کاهش رود. اگر چنین امری حاصل نشد و بلعکس به جای بهبودی ، شاهد وخیم تر شدن اوضاع بودید ؛ به علاوه مواردی مثل تب و درد زیاد را تجربه کردید ، لازم است آن را جدی بگیرید و به یک کلینیک ایمپلنت دندان خوب در تهران مراجعه کنید.

ورم پس از کاشت دندان در چه نواحی نمود پیدا می کند؟

عموما این مسئله را در نزدیکی نواحی جراحی شده مشاهده خواهید کرد. نواحی مثل گونه ها ، دهان و فک عموما تحت تاثیر کاشت ایمپلنت قرار می گیرند و بعد از پروسه متورم می شوند.

 

ورم بعد از ایمپلنت دندان - ایمپلنتیا

 

التهاب لثه بعد از جراحی کاشت ایمپلنت با چه شدتی بروز پیدا می کند ؟

رایج ترین عارضه که صد در صد بعد از انجام عمل جراحی رخ می دهد و هر فردی آن را تجربه می کند تورم و کبودی صورت است. این رخ داد بسیار طبیعی بوده چرا که بر اثر واکنش طبیعی بدن به وجود می آید. اما بسیاری از بیماران بر این تصور اند که تورم صورت خطرناک بوده و نشانه ای از وجود عفونت است. به گفته متخصصین این باور کاملا اشتباه بوده و تورم صورت واکنش طبیعی بدن نسبت به جراحت وارده می باشد. برش هایی که بر روی لثه ایجاد می شوند ، معمولا دچار خونریزی زیر بافت شده و با کبودی روی صورت ظاهر می شود. دقت داشته باشید که در برخی از موارد این موضوع اصلا طبیعی نیست ، چرا که دلایل این اتفاق ممکن است عفونت های پیشین ، مصرف دارو هایی نظیر کورتیکواستروئیدها و پردنیزولون ، مصرف دخانیات یا حتی عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد. از همین رو توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر به مدت طولانی سریعا به دندانپزشک خود مراجعه نماید. این علائم عبارت اند از :

  • ایجاد خونریزی لثه
  • بروز عفونت لثه که به صورت نادر رخ می دهد.
  • بروز التهاب لثه
  • بیرون آمدن بیش از اندازه دندان در اثر تحلیل لثه ها
  • ایجاد فاصله میان دندان و لثه
  • ایجاد بوی بد در دهان
  • ایجاد مزه بد دهان

آیا ورم بعد از پیوند استخوان امری طبیعی است ؟

بله تورم بعد از پیوند استخوان نیز یک امر طبیعی بوده و ممکن است تا چندین روز و حتی چندین ماه ادامه داشته باشد ، از همین رو نیازی به نگرانی و ناراحتی نیست. برای کاهش این عارضه می توانید از کمپرس آب گرم استفاده کنید. به این صورت که ده دقیقه استراحت کرده و باز کمپرس آب گرم را به مدت ده دقیقه بر روی صورت خود قرار دهید.

چه عواملی باعث می شود یک شخص به ورم بیشتری دچار گردد ؟

نمی توان به طور قطع گفت که ورم بعد از ایمپلنت دندان برای همه بیماران یکسان است. چرا که هر شخص وضعیت مختص به خود را دارد. عموما کسانی که حین تعداد ایمپلنت های کارگذاری شده برایشان بیشتر باشد ، شدت بیشتری از اثر مذکور را تجربه می کنند. چرا که بافت های دهان در سطح گسترده تری دستاری شده اند. همچنین گفته می شود هر چه سن بیمار بالاتر باشد نیز شاهد تورم بیشتری خواهد بود.