زمان مطالعه: 11 دقیقه

ایمپلنت دندان در صورت برخورداری بیمار از شرایط سلامت عمومی خوب، می تواند یک گزینه کارساز برای رفع مشکل خالی بودن جای دندان از دست رفته ، محسوب شود. بنابراین اگر سلامت عمومی کافی برخوردار هستید می توانید تحت فرایند های نرمال کاشت دندان قرار بگیرید. همچنین ، سیگاری نبودن و برخورداری از بهداشت دهان خوب ، داشتن لثه های سالم ، برخورداری از تراکم استخوان کافی در فک نیز شما را به یک داوطلب خوب برای این فرآیند تبدیل می کند. به طور کلی ، در این فرایند ، بهترین سن ایمپلنت دندان ، بعنوان یک فاکتور کلیدی در تضمین دستیابی به یک کاشت موفقیت آمیز ، در نظر گرفته شود. در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا بهترین کلینیک کاشت دندان در تهران به این موضوع پرداخته ایم تا شما عزیزان در صورت از دست دادن دندان تان بدانید تا چه سنی می توانید از این تکنیک جهت جایگزینی دندان استفاده کنید.

 

بهترین سن ایمپلنت دندان - کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا

 

نتیجه درمان ایمپلنتی که در بیماران مسن ولی سالم که از تراکم استخوان کافی در ناحیه فک خود برخوردار هستند ، انجام شده است ، می تواند به اندازه نتیجه درمان در بیماران جوان تر ، قابل پیش بینی باشد. هیچ کس مستحق این نیست که به دلیل ناتوانی در خوردن ، جویدن ، صحبت کردن و لبخند زدن ، از کیفیت کاهش یافته زندگی خود رنج ببرد.

هر آنچه درباره بهترین سن ایمپلنت دندان بدانید!

آیا کاشت دندان محدودیت سنی دارد؟

اگر یک یا چند عدد از دندان های طبیعی خود را از دست داده باشید ، گزینه مناسب برای جبران این دندان های از دست رفته ، این روش خواهد بود. استفاده از این تکنیک، در هر سنی امکان پذیر است. چند دلیل ، ايمپلنت را به بهترین گزینه برای جبران دندان های از دست رفته در هر سنی تبدیل می کند. نخست ، این تکنیک علاوه بر روکش ، ریشه دندان را نیز جایگزین می کند. این ریشه جدید ، از تیتانیوم ساخته شده و دندان جدید شما را محکم سر جای خود نگه می دارد. بعلاوه :

  • توانایی صحبت کردن و جویدن شما ، بازیابی می شود.
  • برای تمیز کردن دندان ها لازم نیست آنها را از دهان خارج کنید.
  • کاملاً طبیعی به نظر می رسند.
  • از افتادگی صورت جلوگیری می کنند.
  • انجام این پروسه در بهترین سن ایمپلنت دندان باعث ایجاد حس خجالت در اثر بد شکل بودن یا جابجا شدن در حین حرف زدن یا خندیدن نمی شوند.

ایمپلنت برای افراد مسن

بر اساس تحقیقات انجمن دندان آمریکا ، نیمی از زنان و مردان بالای 65 سال ، حداقل یک دندان خود را از دست داده اند. هر چند برخورداری از سلامت عمومی خوب ، قبل از توصیه به انجام فرایند این روش مورد بررسی قرار می گیرد ، ولی این بدان معنا نیست که افراد مسن ، نمی توانند تحت این تکنیک قرار گرفته و از مزایای بیشمار آن بهره مند شوند. در واقع افراد مسنی که سال ها با دست دندان متحرک سر کرده اند و اکنون آماده اند تا زندگی جدید خود را با دندان های دائمی تجربه کنند ، می توانند قدم در این فرایند درمان در یک کلینیک خوب کاشت ایمپلنت در شمال تهران بگذارند و نتیجه خیلی بهتری را بگیرند.

 

بهترین سن برای کاشت ایمپلنت دندان - ایمپلنتیا

 

برای ایمپلنت چه شرایطی الزامی است؟

در این فرایند ، فاکتورهای سلامت مرتبط با سن وجود دارند که در تعیین داوطلبی فرد برای بهره مندی از فرایند درمان ، دخیل می باشند. در ادامه مقاله بهترین سن ایمپلنت دندان به سایر موارد خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

برخی داوطلبین مسن ، از برخی مشکلات سلامت رنج می برند که پروسیجر جراحی را به یک تهدید برای سلامت آنها تبدیل می کند. در این موارد ، جراحی برای قرار دادن این ساختار در دهان ، نمی تواند به نفع بیمار بوده  و برای او منافعی را به همراه داشته باشد.

بعلاوه ، شخصی که سال هاست دندان های خود را از دست داده است ، ممکن است بخش عمده ای از استخوان و لثه خود را از دست داده باشد. بدون وجود تراکم بافت مناسب ، بیمار نمی تواند بعنوان یک داوطلب خوب برای قرار گرفتن تحت پروسیجر کاشت دندان ، تلقی شود. در این شرایط ، گرافتینگ استخوان و جراحی گرافت لثه باید انجام شود. ولی این دو فرایند ، چند ماه به کل پروسه درمان ، می افزاید و به همین دلیل ، بیماران مسن ، که اغلب صبر و حوصله کنار آمدن با این فاصله زمانی را ندارند ، به دلیل دشواری های دوره بی دندان بودن برای یک دوره چند ماهه ، به سمت استفاده از دست دندان خود ترغیب می شوند.

ارتباط سن با ایمپلنت دندان

قبل از اینکه بیمار تحت درمان کاشت دندان در بهترین کلینیک دندانپزشکی شمال تهران قرار گیرد ، باید از نظر بلوغ اسکلتی در ناحیه دهان به رشد کامل رسیده باشد. به عبارت دیگر ، استخوان فک آنها باید به طور کامل رشد کرده باشد. اگر این پروسه ، در بهترین سن ایمپلنت دندان انجام نشود و یعنی قبل از رسیدن به رشد کامل استخوان فک صورت پذیرد و استخوان فک هنوز در حال سپری کردن دوره رشد خود باشد ، مشکلاتی ، فرایند را با اختلال روبرو خواهند کرد. این مشکلات عبارتند از :

  • ایراداتی در چیدمان دندان
  • ایجاد فضای خالی بین دندان ها
  • از دست رفتن استخوان در ناحیه اطراف پروتز
  • تغییرات زیبایی در ناحیه ای که کاشت در آن انجام شده است.

هر چند دندان های افراد مختلف ، با یکدیگر متفاوت است ، ولی رشد فک و استخوان آن ، تا حداقل 18 سالگی ادامه دارد. در برخی موارد ، بیماران در اواسط دهه دوم زندگی خود به بلوغ استخوان فک می رسند و به همین علت اقدام به درمان زودتر از این موعد ، مشکلاتی را برای آنها ایجاد می نماید.

 

بهترین سن ایمپلنت دندان + کلینیک ایمپلنتیا

 

بالاترین محدوده سنی برای ایمپلنت

این پروسه در بیشتر موارد ، می تواند نتیجه موفقیت آمیزی را در بیمارانی که در حال سپری کردن دهه های هشتم و نهم زندگی خود هستند ، به دست می دهد. وقتی بیمار از سلامت عمومی خوب برخوردار باشد و هیچ مشکلی در سلامت او وجود نداشته باشد که به شکلی منفی ، موفقیت روند یا سلامت بیمار را به خطر بیاندازد ، نمی توان برای اجرای فرایند در یک کلینیک ایمپلنت خوب در تهران ، هیچ محدودیت سنی قائل شد. توانایی پزشک برای اجرای روندها با استفاده از جراحی هدایت شده و اسکنر های سی تی ، روند جراحی و دوره ریکاوری را به یک پروسه آسان تر و سریع تر تبدیل می کند.

پایین ترین محدوده سنی برای ایمپلنت

این یک حقیقت در زندگی است که افراد در هر سنی ممکن است یک یا چند عدد از دندان های طبیعی خود را از دست بدهند. این از دست رفتن دندان ، در اثر تصاوف ، ابتلا به بیماری و برخی فاکتورهای دیگر حادث می شود. بدون شک ، بهترین جایگزین برای جبران دندان طبیعی از دست رفته ، ایمپلنت می باشد. البته ، توصیه می شود که بیمار باید بالای سن 18 سالگی بوده و رشد استخوان فک او به تکامل رسیده باشد تا بتواند از درمان با این روش ، با حداقل احتمال بروز ایراد در فرایند درمان ، بهره مند شود.

مزایای ایمپلنت دندان برای افراد در تمام سنین

  • بهبود اعتماد به نفس

یک زندگی اجتماعی فعال ، چیزی است که برای همه ، صرفنظر از سن ، جذابیت های خود را به همراه دارد. کاشت دندان ، شما را قادر می سازد تا این زندگی اجتماعی خود را با کیفیتی مطلوب حفظ کنید ، چون دندان های ایمپلنتی بسیار شبیه به دندان های طبیعی مان بوده و در نتیجه اعتماد به نفس خوبی را برای فرد به همراه می آورند. برخی افراد حتی در زمان جایگزین کردن دندان های از دست رفته شان با دنتور یا بریج ، در هنگام غذا خوردن یا لبخند زدن ، احساس رضایت از شکل ظاهری آنها نداشته و نگران حرکت کردن یا از جا درآمدن دنتورها هستند. در حالیکه وقتی برای این رویه به بهترین کلینیک دندانپزشکی شمال تهران مراجعه می کنید و دندان های از دست رفته با این ساختار جایگزین می شوند ، این آرامش خاطر را دارید که نگرانی در خصوص جابجایی ، از جای در آمدن یا غیر طبیعی به نظر رسیدن آنها وجود نخواهد داشت.

  • اجتناب از فرسایش

از دست رفتن دندان ، در صورتی که بلافاصله با دندان ایمپلنتی جایگزین شود ، از دست رفتن استخوان را به همراه نخواهد داشت. از دست رفتن استخوان به این علت اتفاق می افتد که استخوان ، دیگر به وسیله ریشه دندان از دست رفته و فشارهای طبیعی ناشی از جویدن ، تحریک نمی شود. مقدار تخریب استخوان خصوصاً در طول سال اول از دست رفتن دندان ، قابل ملاحظه بوده و گاه به 25 درصد می رسد.

نکته دیگر اینکه این ساختار ، باعث می شود که دندان های اطراف تغییر موقعیت ندهند. کاهش قدرت استخوان فک و تغییر موقعیت دندان های مجاور ، می تواند باعث تغییر در چیدمان دندان ها شده و درد و ناتوانی در جویدن را به همراه داشته باشد.

چرا کودکان و نوجوانان برای ایمپلنت مناسب نیستند؟

قبل از انجام دادن عمل کاشت ، باید استخوان فک فرد مورد نظر به رشد نهایی خود رسیده باشد. به طور معمول رشد کامل استخوان فک در اواخر دوران نوجوانی و سال‌های اولیه جوانی رخ می دهد. به همین دلیل است که این عمل در افراد زیر ۱۷ سال انجام نمی پذیرد و توجه به بهترین سن ایمپلنت دندان در افراد مختلف اهمیت پیدا می‌کند.

به همین دلیل در این سنین نیاز به بررسی دقیق تر و سنجش عوامل متعددی است. برای تشخیص اینکه آیا شخص نوجوان و جوان برای انجام این پروسه گزینه مناسبی هست یا خیر توصیه می شود به یک کلینیک خوب کاشت دندان در تهران مراجعه کنید. ابتدا با اشعه ایکس تصویربرداری از استخوان فک انجام می شود. بعد از انجام این کار مشخص می‌شود که استخوان ها به طور کامل رشد کرده اند یا خیر؟ به طور معمول در این سنین برای انجام  این پروسه رضایت والدین کسب می گردد.

 

بهترین سن برای کاشت ایمپلنت دندان - ایمپلنتیا

 

بهترین سن ایمپلنت دندان

  • در عصر حاضر به دلیل پیشرفت های زندگی و پزشکی، انسان ها عمر بیشتری داشته و تمایل دارند تا پایان عمر از سلامتی برخوردار باشند. به همین دلیل است که از زمانی که دندان هایشان شروع به از بین رفتن و افتادن می کند، تصمیم بر جایگزینی آن ها با این ساختار می گیرند.
  • ایمپلنت به افراد کمک می کند که مانند روزهای جوانی و سلامت دندان ها، هر آنچه را که دوست دارند بخورند. و بدون خجالت و نگرانی در فعالیت های اجتماعی شرکت کنند.
  • می توان اینگونه گفت که هر سنی برای انجام این تکنیک مناسب است و هیچگاه برای کاشت دندان دیر نیست.
  • اگر فردی از لحاظ سلامتی عمومی در مرحله مناسب می باشد. و همچنین استخوان فک وی توانایی پذیرش پایه این ساختار را داشته باشد. می‌تواند از این تکنولوژی استفاده کند.
  • البته باید به این نکته توجه داشت که محدودیت هایی برای افراد سیگاری و کسانی که به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی کنند، ممکن است به وجود آید.
  • اما باید به این نکته توجه داشت که سن فاکتوری نیست که بتواند بر موفقیت ایمپلنت تاثیر بگذارد. البته که پزشکان کلینیک ایمپلنتیا ، بهترین کلینیک کاشت ایمپلنت در دندان واقع در شمال تهران به سن در ایمپلنت توجه میکنند و سن بیمار را حتما میپرسند. اما موفقیت در این پروسه موضوع جداگانه ای است.
  • ایمپلنت هایی که در استخوانهای فک سالم یک فرد ۸۰ ساله کاشته می شود همان مقدار موفقیت را دارد، که در یک فرد جوان مشاهده می شود.

ایمپلنت دندان گزینه ای برای تمامی سنین

به غیر از موارد فوق می توان گفت که هر سنی برای انجام دادن ایمپلنت مناسب بوده و در واقع محدودیت سنی از لحاظ حداکثری برای این کار وجود ندارد. همانطور که گفته شد نیمی از مردان و زنانی که سن بالای ۶۵ سال دارند حداقل یک دندان خود را از دست داده اند. که می توانند گزینه ای مناسب برای استفاده از این روش باشند.

در حال حاضر افرادی مشاهده می‌شوند که با سنین بالای ۸۰ و ۹۰ سال از این تکنیک استفاده می کنند و کاملاً راضی هستند. در صورتی که قبل از انجام  ایمپلنت سلامت عمومی فرد و تراکم استخوان های فک به اندازه کافی باشد، دلیلی وجود ندارد که پزشک نسبت به  ایمپلنت افراد مسن خودداری نماید. افراد مسنی که سال ها با دندان های مصنوعی متحرک دست و پنجه نرم کرده اند می توانند به راحتی آنها را با ایمپلنت های دندانی ثابت به طور دائمی جایگزین کنند.

شاید بزرگترین تفاوت برای افراد متقاضی پیر و جوان به منظور استفاده از این پروسه این است که چگونه دندان های خود را از دست داده اند. در بیشتر مواقع بیماران جوان به دلیل حوادث، تصادفات، فعالیت های ورزشی شدید و غیره دندانهای خود را از دست داده اند. در افراد مسن از دست دادن دندان بیشتر به دلیل کهولت سن و پوسیدگی دندان یا بروز بیماری‌های لثه است. در هر حال با صرف نظر از نوع از دست دادن دندان ها، می توان این عمل را بر روی همه گروه‌های سنی با موفقیت انجام داد.

مشاوره با بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران در خصوص بهترین سن ایمپلنت دندان

به خاطر داشته باشید که صرفنظر از اینکه در چه سنی هستید ، مشاوره با بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران ، بخش اجتناب ناپذیر این تکنیک ، محسوب می شود. متخصص شما تعیین می کند که آیا شما در بهترین سن ایمپلنت دندان هستید یا خیر. سپس آزمایش کامل و عکسبرداری اشعه X انجام می شود. انجام آزمایش و عکسبرداری اشعه X با هدف تشخیص وجود شرایط لازم برای قرار گرفتن تحت درمان ، انجام می پذیرد.

چگونه می توان فهمید که بهترین سن ایمپلنت دندان چه زمانی است؟

در حالت نرمال ، فرایند تکمیل رشد در دختران بین سنین 9 الی 15 سالگی و در پسران بین سنین 11 الی 17 سالگی اتفاق می افتد ولی فرایند رشد ، در واقع از قانون ثابتی تبعیت نمی کند و بر حسب ویژگی های هر فرد ، متغیر بوده و می تواند در افراد مختلف ، طولانی تر یا کوتاه تر باشد. به همین دلیل شما باید اطمینان حاصل کنید که قبل از اقدام به قرار دادن ایمپلنت ، رشد شما تکمیل شده است. برای تحقق این هدف ، می توانید از روش های مختلفی از جمله موارد زیر استفاده کنید:

  • رادیوگرافی لترال از ناحیه سر که در فواصل زمانی 6 الی 12 ماهه انجام می شود. در صورتیکه تائید شود تغییرات برای حداقل یک دوره یک ساله ، چندان قابل توجه نمی باشد ، می توان گفت که فرایند رشد به مرحله تکمیل رسیده است.
  • بررسی های سالیانه و انتظار برای رسیدن به دو سال متوالی که در طول آن ، فرایند رشد در طول یک سال ، تغییری فراتر از نیم سانتی متر نداشته است.
  • استفاده از مدل های مطالعاتی که به کار گیری آنها برای مشاهده عدم وجود تغییرات الزامی می باشد.

قبل از هر تکنیک جراحی که قرار است در ناحیه دهان برای بازیابی دندان ها با استفاده از این تکنیک انجام شود ، همیشه باید این موضوع را مد نظر قرار دهید که آیا رشد صورت بیمار به مرحله تکامل رسیده است یا خیر. با توجه به اینکه در طول فرایند رشد ، فک نیز دوره رشد خود را سپری می کند ، اجرای فرایند در طول این دوره ، پروسیجر رشد فک را با اختلالاتی روبرو خواهد کرد. به همین دلیل ، حتماً با دقت عمل به خرج دادن در یافتن یک کلینیک دندان پزشکی خوب در تهران ، به این اطمینان دست پیدا کنید که متخصصان متعهد در این مرکز ، قبل از اقدام به اجرای فرایند ، اقدامات لازم را برای اطمینان از سپری شدن دوره رشد کامل و مهیا بودن شرایط برای اجرای پروسیجر کاشت دندان ، انجام خواهند داد. در زمان قرار دادن ايمپلنت در بخش قدامی در بیماران زیر 20 سال ، باید حتماً به این موضوع واقف باشید که دندان های قدامی در آناتومی خود دستخوش تغییراتی خواهند شد. بیمارانی که دچار ناهنجاری های دندانی شدید هستند ، گاهی بنا به تشخیص متخصص ، قبل از متوقف شدن فاز رشد ، تحت جراحی برای کاشت دندان قرار می گیرند.

درصد موفقیت ایمپلنت دندان برای افراد مسن چقدر است؟

یکی از خصوصیات مثبت کاشت این ساختار در دهان ، درصد بالای موفقیت آن برای افراد مسن می باشد. این تکنیک درمانی برای کسانی که سن بسیار بالایی دارند یا میانسال هستند یا در بهترین سن ایمپلنت دندان قرار دارند ، می تواند بازدهی بسیار خوبی داشته باشد. تحقیقات صورت گرفته در این خصوص نشان داده است که ایمپلنت افراد میانسال بیش از 15 سال داوم داشته و عملکرد مثبت و موفقی را به داشته است. این موارد کاشت این ساختار را به عنوان یک روش قابل اعتماد ، کم خطر و قابل اجرا در زمینه درمان دندان های از بین رفته افراد میانسال تبدیل کرده است. حتی در برخی از موارد به افراد مسن که در زمینه پذریش و استفاده از دندان های مصنوعی یا همان پروتز های دندانی دچار مشکل هستند ، توصیه می شود تا از روش درمان کاشت طبیعی دندان استفاده گردد. فک و استخوان آن ، از نظر پذیرش ایمپلنت در سنین بالا هیچ مشکل خاصی ندارد و در صورتی که فرد با مشکلات دیگری رو به رو نباشد و به عبارت کلی کاندید مناسبی برای عمل زیبایی بینی باشد ، می تواند به راحتی این پروسه را انجام دهد و به نتیجه مطلوب و ایده آل خود دست پیدا کند.
ایمپلنت های دندانی از آنجایی که یک دندان ثابت و همیشگی ایجاد می کنند بسیار مورد استقبال افراد قرار می گیرد. اگر بیماران میانسال و مسن متقاضی دارای مشکلات لثه و دندان هستند باز هم جای نگرانی وجود ندارد. چرا که می توانند پیش از انجام این فرایند با توجهب ه امکانات و روش های موجود در ابتدای امر مشکلات لثه و استخوان فک را با درمانی هایی مانند پیوند استخوان و لثه ، لیفت سینوس و غیره درمان کنند و پس از بررسی تمامی موارد به کاشت دندان اقدام نماید.
برای اینکه متوجه شوید ایا کاندید مناسبی برای انجام این روش هستید یا در بهترین سن ایمپلنت دندان هستید بهتر است به صورت حضوری به پزشک خود مراجعه کنید.