زمان مطالعه: 9 دقیقه

آیا برای یافتن چاره جهت بازیابی دندان های از دست رفته تان نزد دندانپزشک رفته اید و وی به شما گفته است که باید برای بازیابی این دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان انجام دهید. آیا اکنون سردرگم هستید چون با انواع ایمپلنت دندان روبرو شده اید و نمی دانید کدام یک برای شما گزینه بهتری است؟ خب، با مطالعه این مقاله پیش روی خود در سایت کلینیک ایمپلنتیا بهترین مرکز کاشت دندان تهران خواهید دید موضوع به آن پیچیدگی که شما فکر می کنید، نیست. در ادامه شما را با انواع مختلف ایمپلنت های دندان آشنا می کنیم.

 

انواع ایمپلنت دندان - راز جراحی

 

 

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندان قطعاتی هستند که از تیتانیوم خالص ساخته شده اند. آن ها کاملاً کوچک بوده و متناسب با استخوان واقع در زیر لثه های شما می باشند و به گونه ای طراحی شده اند که عملکرد آنها دقیقاً شبیه به ریشه های دندان باشد. ایمپلنت ها برای جبران تمام فرم ها و انواع از دست رفتگی دندان، مناسب هستند و پزشک جراح شما می تواند با انتخاب نمونه متناسب با نیازهای شما به شکل سفارشی، آن را برای دندان شما، فراهم نماید. اکنون که درک بهتری از این موضوع که ایمپلنت های دندان چه چیزهای هستند، به دست آوریده اید، با ما در مرحله بعد، همراه باشید تا شما را با انواع ایمپلنت دندان آشنا کنیم.

انواع ایمپلنت دندان به شرح ذیل می باشد:

سه نوع ايمپلنت دندان وجود دارد که می توان از میان آن ها متناسب با نیاز، یکی را برگزید. پزشک جراح شما، بعد از انجام بررسی ها و آزمایشات لازم و در نظر گرفتن نیازها و مشخصه های دندان، لثه ها، استخوان های فک و بسیاری موارد تخصصی دیگر، از میان انواع گزینه های موجود ایمپلنت های دندان، نمونه ای را که بتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای شما را برآورده سازد، انتخاب می نماید.

ایمپلنت های اندوستیل

ایمپلنت های اندوستیل رایج ترین نوع ایمپلنت های دندانی هستند. آن ها برای اکثر بیماران که دچار از دست رفتن دندان یا برخی از دندان های خود شده اند، مناسب می باشند. ولی یکی از شروط برخورداری از این نوع ایمپلنت ها، داشتن استخوان فک سالم است تا پست بتواند به خوبی در آن نفوذ کند.

این نوع ایمپلنت ها به شکل پیچ هایی طراحی شده اند که در واقع نقش یک پایه را برای نگه داشتن پست ها بازی می کنند. این ایمپلنت ها در استخوان فک قرار داده می شوند و پس از انجام مراحل واسطه درمان، دندان مصنوعی بر روی آن قرار می گیرد.

وقتی فرایند قرار دادن ایمپلنت اندوستیل در استخوان فک به پایان رسید، مرحله زمان دهی برای سپری شدن فرایند بهبود، آغاز می شود. در این مرحله، به استخوان فک و لثه ای که ایمپلنت در آن قرار گرفته است، زمان داده می شود تا بهبود پیدا کند. زمانی که مرحله بهبود به پایان رسید، می توان دندان مصنوعی را در دهان، در کنار سایر دندان های طبیعی قرار داد.

اگر دوست ندارید چیزی در استخوان فک شما قرار گیرد، باید دومین گزینه ایمپلنت را بررسی کنید.

ایمپلنت های ساب پریو استیل

نوع دیگری از انواع ایمپلنت دندان ، ایمپلنت ساب پریو استیل می باشد. این اصلی ترین جایگزین ایمپلنت اندواستیل می باشد. به جای ثابت شدن در استخوان فک ، ایمپلنت ساب پریو استیل در راس استخوان ولی در زیر لثه قرار می گیرد. یک قاب یا چارچوب فلزی در زیرلثه با استفاده از یک پست متصل به آن ، قرار داده می شود. سپس لثه در اطراف چارچوب بهبود پیدا می کند تا آن را محکم سر جایخود نگه دارد.

این پروسیجر تنها زمانی استفاده می شود که بیمار ، از استخوان کافی برای مستقر نمودن ایمپلنت در موقعیت مناسب برخوردار نباشد و یا اینکه بیمار تمایلی به قرار گرفتن تحت جراحی دهان برای اضافه کردن استخوان در ناحیه مورد نظر ، نداشته باشد. در صورتی که شما یکی از این افراد هستید و دوست ندارید تحت جراحی دهان برای تقویت بافت استخوان قرار بگیرید ، نوع دیگر ایمپلنت که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت ، گزینه بهترین برای شما محسوب می شود.

ایمپلنت زیگوماتیک

ایمپلنت های زیگوماتیک نوعی از ایمپلنت هستند که رواج چندانی در میان انواع ایمپلنت های دندان ندارند. این نوع ایمپلنت پیچیده ترین فرایند بوده و تنها در صورتی مورد استفاده قرار می گیرد که شما از استخوان فک کافی برای اجرای ایمپلنت اندواستیل برخوردار نباشید. ایمپلنت در این فرایند ، به جای جایگذاری در استخوان فک ، در استخوان گونه بیمار جایگذاری می شود.

آیا من داوطلب خوبی برای انواع ایمپلنت دندان هستم؟

در کلینیک دندانپزشکی ایمپلنتیا ، متخصصین با تجربه ، داوطلبین انواع ایمپلنت دندان را بر اساس معیارهای زیر ، مورد ارزیابی قرار می دهند:

  • استخوان

وقتی دندانی از دست می رود ، استخوان اطراف آن تخریب می شود. شما به مقدار مشخصی استخوان نیاز دارید تا پست بتواند در آن نفوذ کند. اگر مدتی است که دندان خود را از دست داده اید ، احتمالاً استخوان کافی برای انجام جراحی در ناحیه درمان وجود نخواهد داشت. در چنین شرایطی ، نخست فرایند تقویت بافت استخوانی انجام خواهد گرفت.

  • سن

این پروسه زمانی بسیار موفقیت آمیز است که در سنین جوانی یعنی زمانی که فرد در مرحله رشد قرار دارد ، انجام شود. اگر سن شما بسیار کم باشد باید تا زمان رشد ساختارهای صورت صبر کنید. این اتفاق اغلب در سن 16 سالگی برای دختران و 18 سالگی برای پسران اتفاق می افتد.

  • سلامت

مثل همه جراحی های دیگر ، ایمپلنت نیز به سلامت عمومی و سلامت دهان نیاز دارد. اگر از بیمار خاصی از قبیل دیابت رنج می برید یا فرد سیگاری هستید که زیاد سیگار می کشید یا به بیماری لثه مبتلا هستید ، نخست باید این شرایط زمینه ای رفع شود تا نتیجه ایمپلنت دندان شما موثر واقع شود.

تکنیک های انواع ایمپلنت دندان

اگر مشکلاتی حادث شود که تحت آن استخوان فک نتواند پشتیبانی لازم برای ایمپلنت ها را فراهم کند و ایمپلنت زیگوماتیک هم، مورد انتخاب واقع نشود، پزشک جراح شما جایگرین های دیگر را پیشنهاد می کند.

پیوند استخوان

بهترین متخصص ایمپلنت دندان ، در صورتی که استخوان فک به هر دلیلی از شرایط لازم برای پشتیبانی از ایمپلنت برخوردار نباشد، اقداماتی را برای بازیابی آن انجام می دهد. می توان برای تقویت استخوان، از فرایند اضافه کردن استخوان استفاده کرد.

لیفت سینوس

این پروسیجر، شامل اضافه کردن استخوان زیر سینوس در شرایطی است که در آن، استخوان به دلیل از دست رفتن دندان پشتی بالایی، دچار فرسایش شده است.

تکنیک Ridge Expansion

گاهی فک شما برای قرار دادن ایمپلنت در آنها، به اندازه کافی، پهن نمی باشد. در این حالت، پزشک جراح شما می تواند از مواد گرافت یا پیوند برای اضافه کردن و زیاد کردن فضا در طول بخش فوقانی فک شما، استفاده کند.

هر سه تکنیک ذکر شده، می تواند برای ایجاد فضا برای ایمپلنت ها، موثر واقع شود.

تصویر برداری سه بعدی

خوشبختانه، تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده است که دندانپزشک می تواند مدل سه بعدی فک شما را ببیند.

با مطالعه این نرم افزار، دندانپزشک شما می تواند بهترین اصول پروسیجر برای انواع ایمپلنت دندان را برای شما برنامه ریزی کند. این امر باعث می شود که صرفه جویی در هزینه و دوره ریکاوری شما اتفاق بیافتد.

ایمپلنت دندان فوری

این روش، امکان جایگذاری موقتی دندان موقتی را در همان روزی که ایمپلنت جایگذاری می شود، فراهم می آورد.

اگر استخوان کافی در فک شما وجود داشته باشد و بتواند به اندازه کافی فشار دندان های موقتی را پشتیبانی کند، این گزینه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مزیت این روش این است که شما هیچ دوره بدون دندان رو تجربه نمی کنید و در همان روزی که ایمپلنت گذاشته می شود روکش هم تحویل داده می شود، البته به این نکته توجه کنید که این روکش موقتی بوده و بعدا با روکش دائمی جایگزین می شود.

این روش زمانی امکان پذیر است که کیفیت استخوان خوب باشد و بیشتر برای دندان های قدامی که بر روی ظاهر تاثیر گذار هستند استفاده می شود.

ایمپلنت های مینی دنتال

ایمپلنت هایی وجود دارند که بسیار باریک هستند. مورد استفاده اصلی آنها، بازسازی دندان های قدامی پایینی می باشد.

این ایمپلنت ها در مقایسه با سایر روش ها چندان نوآورانه نیستند، ولی هنوز بعنوان یک گزینه قابل قبول، مورد استفاده واقع می شوند.

ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال از تکنولوژی‌های به روز دندانپزشکی است. در ایمپلنت دیجیتال از مدلسازی سه بعدی کامپیوتری جهت بررسی شرایط استخوان فک و بررسی مکان قرارگیری رشته‌های عصبی استفاده می‌گردد. دندانپزشک با داشتن اطلاعاتی دقیق و معتبر توانایی این را دارد که عمل کاشت ایمپلنت را با ایجاد کمترین شکاف درفک به انجام برساند.

دندانپزشکی با توجه به تکنولوژی دیجیتال می‌تواند یک جایگزین مناسب جهت روش‌های انجام ایمپلنت معمولی باشد.

می‌توان گفت که در آینده دندانپزشکی دیجیتال کاملاً فراگیر و مرسوم خواهد شد. و انجام ایمپلنت با کیفیت، سرعت، دقت و زیبایی بیشتر انجام می‌پذیرد.

آشنایی با انواع ایمپلنت دندان از نظر تعداد مراحل

به طور کلی ، ایمپلنت ها از نظر تعداد مراحل دخیل در فرایند کاشت ، به دو نوع ایمپلنت تک مرحله ای و ایمپلنت دو مرحله ای تقسیم می شوند. نوع ایمپلنت بر اساس مکان تحت درمان در دهان و لثه ، بنا به تشخیص پزشک ، انتخاب می شود. در ایمپلنت تک مرحله ای ، فرایند جراحی در یک مرحله انجام می شود. ولی در فرایند ایمپلنت دو مرحله ای ، فرایند جراحی ، در طی دو مرحله مجزا انجام می پذیرد.

  • ایمپلنت دندان تک مرحله ای

ایمپلنت تک مرحله ای بعنوان یکی از انواع ایمپلنت دندان ، زمانی گزینش می شود که ایمپلنت قرار است به جای دندان کشیده شده در استخوان فک ، جایگذاری شود. در طول این فرایند ، ایمپلنت که یک قطعه پیچ مانند از جنس تیتانیوم است ، در داخل فک قرار داده می شود و بخشی از آن بیرون از فک باقی می ماند. سپس لثه بخیه زده می شود. پس از سپری شدن دوره بهبود و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک ، روکش بر روی بخش بیرون مانده ایمپلنت قرار داده می شود. به این ترتیب ، مرحله نیاز به انجام جراحی مجدد ، حذف می شود.

  • ایمپلنت دندان دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای نوع دیگری از فرایند کاشت دندان می باشد که با توجه به توضیحات داده شده در ایمپلنت تک مرحله ای ، می توانید علت نامگذاری این فرایند را با عنوان دو مرحله ای ، حدس بزنید. بله ، در طول این فرایند درمان ، عمل جراحی در طول دو مرحله بر روی استخوان فک و لثه انجام می شود. البته ، جراحی ثانویه ، بسیار جزئی است. در فرایند جراحی اولیه ، ایمپلنت در استخوان فک جایگذاری می شود و زمانی که مدت زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک سپری شد ، یک عمل جراحی مختصر برای ترمیم بخش های حاشیه ای لثه در اطراف ایمپلنت انجام می شود و سپس روکش دندان در محل خود مستقر می گردد.

جنس انواع ایمپلنت دندان

  • تیتانیومی

تیتانیوم پر استفاده ترین ماده ای است که در تولید ایمپلنت استفاده می شود . تحقیقات نشان می دهند پروتزهایی که از فلز تیتانیوم ساخته شده اند با بدن سازگار هستند و به استخوان اجازه می دهند تا بدون مشکل رشد کنند. یعنی زمانی که تیتانیوم در تماس با استخوان قرار می گیرد ،  استخوان در کنار آن رشد خواهد کرد. همین امر موجب می شود تا آن ها به طور دائمی به هم بچسبند و نیاز به دوره نقاهت کوتاه تری می باشد. از زمان کشف این روش درمانی ، مدل تیتانیومی طرفداران زیادی پیدا کرده است ، زیرا نتیجه ای ماندگار دارد و هزینه آن نیز منطقی است. این مدل یکی از بهترین انواع ایمپلنت دندان است. تیتانیوم در موارد نادری باعث بروز آلرژی می شود ، مخصوصا برای کسانی که به انواع فلزات حساسیت دارند ، این مدل می تواند انتخاب خوبی باشد.

علاوه بر موارد گفته شده ، این فلز دما را به خود جذب نمی کند ، پس زمانی که غذای داغ یا سرد میل می کنید دردی را احساس نخواهید کرد. از نقطه نظر پزشکی ، این ماده عوارض زیادی ندارد و می توان به راحتی آن را نصب کرد. یکی از دلایلی که امروزه از تیتانیوم استفاده می شود همین نکته می باشد.

  • سرامیکی

این مدل از انواع ایمپلنت سال های زیادی است که مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید توجه داشت که در واقع جنس این پروتزها سرامیکی نیستند و در گذشته از آلومینیوم اکسید و امروزه از عنصر زیرکونیم استفاده می شود. این مواد بیشتر به فلز شبیه هستند تا سرامیک. اگر شخصی به تیتانیوم حساسیت داشته باشد و یا به هر علتی به دنبال راه حلی جایگزین باشد ، مدل سرامیکی می تواند انتخاب مناسبی باشد. البته از دید پزشکی این ماده یک جایگزین متوسط برای ایمپلنت هایی است که در گذشته امتحان و آزمایش شده اند.

اندازه انواع ایمپلنت دندان

در یک سبک دیگر تعیین انواع ایمپلنت دندان ، از پارامتر اندازه استفاده می شود. این فرایند دسته بندی ، پلتفرم نام دارد و به طور کلی ، در سه نوع مختلف ، موجود می باشد. معیار چنین دسته بندی برای انواع ایمپلنت دندان ، فضایی است که در دهان بیمار برای قرار دادن ایمپلنت ، موجود می باشد.

ایمپلنت های استاندارد : قطری بین 3.5 میلی متر تا 4.2 میلی متر دارند و معمولا در قسمت جلویی دهان قرار می گیرند.

ایمپلنت های عریض یا پهن : این نوع که قطری بین 4.5 میلی متر تا 6 میلی متر دارند معمولا در قسمت  عقبی دهان قرار می گیرند و برای جایگزینی دندان های پشتی استفاده می شوند.

ایمپلنت های مینی یا نازک : قطری بین 2 میلی متر تا 3.5 میلی متر دارند. در افرادی که فضای کافی بین ریشه دندان ها ندارند تا یک پروتز معمولی بین آن جا بگیرد ، استفاده می شود. همچنین زمانی که بیمار تراکم استخوان خوبی نداشته باشد ، باید به سراغ این مدل از انواع ایمپلنت دندان رفت.

بهترین نوع ایمپلنت دندان در ایران

کلینیک تخصصی ایمپلنتیا همواره سعی در استفاده از بهترین نوع از انواع ایمپلنت دندان دارد. اما از انجایی که بسیاری از مراجعه کنندگان برایشان این سوال به وجود می آید که بهترین نوع ایمپلنت کدام است تا از آن استفاده کنند ما لازم دانستیم در این بخش از مقاله توضیحاتی را در این خصوص ارائه دهیم. برای این منظور باید بگویم ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که در طول مقاله هر کدام از آن ها را بر اساس کیفیت ساخت ، موارد استفاده ، قیمت و غیره بررسی کردیم. به صورت کلی باید بگویم که انتخاب یک نوع به عنوان بهترین نوع از انواع ایمپلنت دندان کار اشتباهی است چرا که این کار اصلا ثابت نیست و برای هر شخص متفاوت می باشد. میزان هزینه ، تعداد پایه ها و شرایط دهان و دندان شما در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت بسیار موثر می باشد. اینکه کدام ایمپلنت برای شما بهترین انتخاب است توسط پزشک متخصص و بعد از معاینه مشخص می شود. از همین رو بهتر است به متخصصینی که شما را معاینه می کنند اعتماد کنید. به یاد داشته باشید بهترین متخصص ایمپلنت دندان تهران بر اساس تخصص ، تجربه و وجدان کاری خود بهترین ها را برای شما انتخاب می کند.

به یاد داشته باشید که مهم ترین عامل درموفقیت درمان ایمپلنت اعتماد به متخصص دندان و کلینیک ایمپلنت دندان و همچنین طرح درمانی پیشنهادی پزشک برای درمان و جایگزینی دندان های از دست رفته و انتخاب نوع ایمپلنت است. برای دریافت مشاوره رایگان بهترین متخصصین پروتز های دندانی در شمال تهران می توانید فرم تماس سایت را پر کرده یا با شماره تلفن های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.