دندان های قدامی ( جلویی ) افراد نقش بسیار مؤثری در زیبایی و لبخند دارند. بسیاری از اتفاقات و تصادفات ممکن است سبب گردد که این دندان ها دچار شکستگی و یا نقص شوند. زمانی که یک فرد دندان های جلویی خود را از دست میدهد، بهترین روش، جایگزینی آن ها با قراردهی ایمپلنت دندان می باشد. علاوه بر اهمیت جایگزین کردن دندان های از دست رفته جلو، زیبایی چهره فرد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. زمانی که یک یا چند دندان کشیده می شود، دندانهای مجاور ( کناری ) به سمت فضای خالی کج می شوند. در این زمان استخوان فک و لثه نیز به تدریج دچار تحلیل می شوند. کاشت ایمپلنت دندان های جلو سبب جلوگیری از موارد فوق خواهد شد.
مزایای ایمپلنت دندان های جلو
در زمان های گذشته هر گاه که فردی دندان های جلویی خود را از دست می داد، گزینه مناسبی جز دندان مصنوعی وجود نداشت. اما در عصر حاضر ایمپلنت شرایط بسیار خوبی را برای افراد فراهم کرده است.
طرح درمان های جایگزینی دندان های قدامی
-
پل یا بریج دندان
زمانیکه یک یا چند دندان قدامی از دست می رود می توان با تراش دادن دندان های مجاور ( کناری ) و اتصال آن ها توسط بریج فضای خالی را پر کرد. این طرح درمان در شرایطی امکان پذیر است که دندان های مجاور تحت درمان ریشه ( عصب کشی ) قرار گرفته باشند در غیر اینصورت تراش این دندان ها موجب حساسیت و تخریب ساختار تاجی آن ها می شود. دندان های پایه به تدریج و مرور زمان دچار پوسیدگی میشوند و از دست خواهند رفت این طرح درمان در شرایطی که دندان های مجاور درمان ریشه ( عصب کشی ) شده باشند و به دلیل تحلیل استخوان و یا بیماری های سیستمیک همچون دیابت کنترل نشده امکان قرار گیری ایمپلنت وجود نداشته باشد، طرح درمان انتخابی است.
-
ایمپلنت دندان های قدامی ( جلویی ):
در این طرح درمان نیازی به تراش دندان های مجاور نخواهد بود اما مهمترین مزیت ان حفظ بافت استخوان و لثه توسط ایمپلنت است که به مرور زمان دچار تحلیل نمیشود.
ایمپلنت های دندان اگر به درستی مراقبت شوند و بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت گردد، می توانند سالیان بسیار دوام داشته باشند.
از آنجایی که ایمپلنت دندان های جلویی بسیار حالت طبیعی دارد، شما در زمان لبخند زدن هراسی نخواهید داشت و دارای اعتماد به نفس بیشتری خواهید شد. برای دستیابی به این مهم میتوانید از مرکز دندانپزشکی ایمپلنتیا کمک بگیرید.
چه افرادی می توانند مبادرت به ایمپلنت دندان های جلویی کنند؟
یکی از معیارهای مهم ایمپلنت در این ناحیه ، مقدار استخوان باقی مانده است. برای این منظور حجم قابل ملاحظه ای از استخوان فک برای ثبات بیشتر کار نیاز است.
برای شروع کار بهترین متخصص ایمپلنت دندان از ناحیه مورد نظر شما تصویر تهیه میکند و احتمال دارد قبل از شروع فرآیند، استخوان ناحیه فک را تقویت نماید. این امر سبب میشود که حمایت کافی در استخوان فک به وجود آید.
علاوه بر موارد بالا، سابقه پزشکی فرد و برخی عادات نظیر کشیدن سیگار نیز بررسی میگردند. درصد موفقیت ایمپلنت دندان در افراد غیر سیگاری ۹۵ درصد است اما این مقدار در افراد سیگاری به ۸۵ درصد تقلیل پیدا می کند. این مشکل میتواند در فرآیند التیام و جوش خوردن در ایمپلنت تأثیرگذار باشد. زیرا مصرف سیگار روند التیام بافتها و میزان خون رسانی به بافت را کندتر میکند.
چگونه از ایمپلنت دندان های جلو خود مراقبت کنیم؟
مراقبت و نگهداری صحیح از ایمپلنت دندان های جلو ، فاکتوری است که نقش بسیار موثری در افزایش دادن طول عمر ایمپلنت ایفا می کند. هر چند دندان های ایمپلنت شده جلو، مانند سایر دندان های طبیعی، در گذر زمان دچار پوسیدگی نمی شوند، ولی این بدان معنا نیست که نیاز به هیچگونه مراقبتی ندارند. با توجه به اینکه ایمپلنت دندان های جلو، در تماس مستقیم با لثه و بافت دهان و استخوان هستند، بنابراین هر گونه کوتاهی در رعایت نکات بهداشتی، می تواند به این بافت های زنده، آسیب وارد کند. گاهی مشکلاتی مانند تحلیل رفتن استخوان و التهاب لثه، می تواند مشکلات غیر قابل جبرانی را بوجود می آورد.
برای رعایت نکات بهداشتی و مراقبت های ایمپلنت دندان های جلو، با توجه به اینکه ايمپلنت دندان های جلو اغلب به صورت تکی انجام می شود، مراقبت از آنها از قبیل مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان دقیقاً مثل دندان های طبیعی می باشد. مسواک را اندکی بالاتر از دندان، یعنی از روی لثه، به سمت پایین حرکت دهید. این دستور اجرا برای فک بالا می باشد. در فک پایین، کاملاً بر عکس این حالت انجام می شود، یعنی مسواک از پایین، اندکی روی لثه به سمت بالا، به روی دندان حرکت داده می شود. در صورتی که ایمپلنت ها چند تایی باشند، با توجه به متصل بودن آن ها به هم، نحوه مراقبت و رعایت بهداشت در آنها اندکی متفاوت با دندان های طبیعی خواهد بود.
وقتی مواد غذایی در فاصله بین لثه و دندان تجمع پیدا می کنند، محل خوبی را برای رشد باکتری ها فراهم آورده و در پی آن التهاب لثه اتفاق می افتد.
پزشک در بخش توصیه های مربوط به مراقبت از ایمپلنت دندان های جلو به بیمار خود موارد زیر را پیشنهاد می کند:
مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان های جلو با استفاده از نخ دندان سوپر فلاس
این نخ که از سه بخش تشکیل شده است، یک قسمت سوزن مانند دارد. این بخش باید از قسمت انتهایی دندان ایمپلنتی یعنی جایی که دندان به لثه می رسد، وارد شده و سپس با حرکت دادن قسمت نرم آن به سمت جلو و عقب یا چپ و راست، ناحیه فاصله دار باز بین دندان ایمپلنتی و دندان مجاور تمیز می شود.
مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان های جلو با استفاده از واتر جت
ابزار واتر جت همانطور که از نامش پیداست، آب را با فشار وارد ناحیه مورد نظر کرده و بقایای مواد غذایی که در زیر ایمپلنت دندان های جلویی، جا خوش کرده اند را بیرون کشیده، محل را کاملاً تمیز کرده و از رشد باکتری ها و التهاب لثه جلوگیری می کند. واتر جت ها در انواع مختلف، متناسب با نوع دندان، یعنی طبیعی بودن دندان، ایمپلنتی بودن یا اورتودنسی بودن آن موجود می باشند.
مراقبت و رعایت بهداشت ایمپلنت دندان های جلو با استفاده از مسواک اینترپروکزیمال
مسواک اینترپروکزیمال که با نام مسواک ارتودنسی نیز معروف است، شبیه به یک فرچه کوچک است. این نوع مسواک برای تمیز کردن فاصله موجود در ناحیه اتصال ایمپلنت دندان های جلو به لثه، گزینه بسیار مناسبی می باشد.
عکس ایمپلنت دندان های جلو
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان های جلو
به طور معمول ایمپلنت دندان جلو در دو مرحله صورت میپذیرد. مرحله اول قرار دادن پایه یا همان فیکسچر از جنس تیتانیوم در داخل فک است. بعد از این مرحله بسته به ناحیه، مقدار پیوند استخوان و جراحیهای جانبی حدود سه ماه زمان لازم است تا پایهها با استخوان جوش بخورند. بعد از گذشت این زمان مراحل قالب گیری و ساخت روکش انجام میشود.
به علت تاثیر به سزایی که دندانهای قدامی در زیبایی، لبخند و اعتماد به نفس افراد دارند بسیاری از بیماران تحمل گذراندن دوره چند ماهه را بدون دندان ندارند. امروزه با پیشرفتهایی که در زمینه تکنولوژی تصویر برداری و جراحی ایمپلنت به صورت یک روزه به وجود امده است میتوان در روز جراحی روکش بیمار را نیز به او تحویل داد تا در این چند ماه بدون دندان نباشد. برای این منظور باید استخوان کافی در ناحیه مورد نظر داشته باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید