بالا رفتن سن ، عدم مراقبت صحیح از دهان و دندان و نیز برخی عوامل تاثیر گذار دیگر باعث می شود که بخشی از دندان های طبیعی مان را از دست بدهیم. این از دست رفتن دندان های طبیعی علاوه بر تاثیر منفی بر روی شکل ظاهری و پایین آوردن سطح اعتماد به نفس و احساس خجالت در هنگام صحبت کردن یا خندیدن ، تاثیرات منفی نیز بر روی گوارش بر جای می گذارد. خوشبختانه ، امروزه با پیشرفت ها در حوزه دندانپزشکی ، با پروسیجر ایمپلنت دندان ، امکان بازیابی دندان های از دست رفته فراهم گردیده است. در این مقاله با دندانپزشکی ایمپلنتیا همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره مراحل ایمپلنت دندان کسب کنید.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان

1 . مشاوره اولیه

متخصص دارای بورد تخصصی ، به طور کامل دهان شما را مورد ارزیابی قرار می دهد و موقعیت دندان های طبیعی و موقعیت استخوان فک تان را بررسی می کند. لازم است پزشک در خصوص سابقه پزشکی شما اطلاعات کامل را کسب نماید. این اطلاعات شامل بیماری های خاص ، خصوصاً دیابت می باشد که می تواند بر روی فرایند درمان تاثیر بگذارد. اگر مبتلا به دیابت هستید ، ولی این بیماری را به خوبی تحت کنترل در آورده اید ، می توانید از کاشت دندان بهره مند شوید.
پزشک اطلاعات دقیق مربوط به داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید را از شما دریافت کرده و همچنین از شما در خصوص استعمال یا عدم استعمال سیگار ، سوال می کند. در صورتی که سیگاری هستید ، از شما می خواهد تا برای مدت معینی قبل از درمان و در طول آن ، مصرف سیگار را ترک کنید. البته به نفع خود شما است که از این فرصت استفاده کرده و برای تضمین سلامت ایمپلنت ها و کل بدن تان در تمام طول زندگی ، به طور کامل برای همیشه مصرف سیگار را ترک کنید.

2 . تست های تشخیصی

در صورت نیاز تست های انجام می شود. این تست ، اطلاعات خوبی را درباره استخوان فک در اختیار پزشک قرار داده و به ارزیابی کیفیت و کمیت آن کمک می کند. ایمپلنت های دندان باید با مقدار کافی استخوان سالم پوشش داده شوند تا تلفیق آنها در فک و محکم قرار گرفتن شان در محل ، تضمین شود.

اگر استخوان فک ، به اندازه کافی نباشد ، گرافت استخوان توصیه می شود. این فرایند شامل اضافه کردن مقدار اندکی استخوان برای کمک به بازیابی استخوان از دست رفته می باشد. این فرایند قبل از جراحی یا به طور همزمان ، بر حسب مقدار استخوان مورد نیاز ، قابل اجرا می باشد.

در صورت نیاز اسکن از استخوان فک گرفته می شود که به پزشک کمک می کند تا طرح جراحی را ترسیم نماید. همچنین این تست ها و اسکن ها قرار گرفتن ایمپلنت ها در محل دقیق خود و ارائه بهترین نتیجه را تضمین می کند.

مرحله طراحی برای تضمین طبیعی به نظر رسیدن ایمپلنت و برخورداری از قابلیت کاربرد مطلوب ، بسیار حائز اهمیت می باشد.

3 . مرحله جایگذاری فیکسچر ( پایه ) اباتمنت و روکش

ایمپلنت استاندارد شامل سه بخش مجزا می باشد. فیکسچر ایمپلنت که از تیتانیوم ساخته شده است. بخش ساخته شده از تیتانیوم ، با استخوان فک تلفیق می شود و علت انتخاب این فلز برای این بخش از ایمپلنت ، این است که این فلز با بدن ، بسیار سازگار است و مشکلات پس زندن اتفاق نخواهد افتاد. این بخش از ایمپلنت در طول یک فرایند جراحی کوتاه ، در استخوان فک جا گذاری می شود.

بخش دوم اباتمنت نام دارد که به پایه ایمپلنت متصل شده و از روکش دندان پشتیبانی می کند.

بخش سوم روکش دندان می باشد که می توان با چسب آن را به بخش پایه متصل کرده یا با پیچ در محل خود ، محکم نمود.

پروسیجر قرار دادن فیکسچر ایمپلنت ، بسیار کوتاه است و درج یک ایمپلنت واحد از طریق یک برش ریز در لثه ، تنها کمتر از 15 دقیقه طول می کشد. در اغلب بیماران بی حسی موضعی برای اجرای این فرایند مورد استفاده قرار می گیرد. حتی برای ایمپلنت تمام دندان ها نیازی به بیهوشی عمومی نیست اما در بیمارانی که تحمل این فرآیند را ندارد از بیهوشی عمومی استفاده کرد که این کار در یک مرکز بیمارستانی انجام می شود.

پس از ، دستورالعمل های کامل در خصوص چگونگی مراقبت از محل ایمپلنت به بیمار ارائه می شود. نحوه تمیز نگه داشتنو مراقبت از آنها آموزش داده می شود. در چند روز اول ، ممکن است احساس درد کنید. معمولاً داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک ، برای تسکین درد کفایت می کند. درمان با بی حسی موضعی انجام شده باشد ، روز بعد می توانید به محل کار خود بازگردید.

اکنون ايمپلنت دندان شما برای تلفیق کامل در استخوان فک ، درطول فرایندی به نام اوسئواینتگراسیون ، به زمان نیاز دارد. در طول این مدت سلول های استخوانی جدید در اطراف پایه ایمپلنت رشد خواهند کرد و آن را در استخوان ، محکم نگه خواهد داشت. اگر ایمپلنت در دهان در موقعیتی باشد که در زمان صحبت کردن یا خندیدن دیده شود ، برای پوشش دادن موقتی آن در طول چند ماه زمان مورد نیاز برای تلفیق فیکسچر ، از روکش موقتی استفاده خواهد شد.

مراحل ایمپلنت دندان جلو

دندان های جلو تاثیر مستقیمی بر روی زیبایی دارند و در زمان خندیدن و صحبت کردن به راحتی دیده می شوند. این در معرض دید بودن آنها باعث بالاتر رفتن سطح حساسیت در اجرای فرایند کاشت دندان می شود.

در ایمپلنت دندان های جلو ، روکش انتخاب شده باید به گونه ای باشد که تفاوتی را با سایر دندان های طبیعی مجاور ، شکل ندهد. در این موارد اغلب روکش سرامیکی یا زیرکونیا توصیه می شود که علاوه بر استحکام بالا ، از نظر زیبایی و شفافیت نیز ویژگی های منحصر به فرد داشته و برای استفاده در ایمپلنت دندان های جلو بسیار مناسب است.

مراحل ایمپلنت دندان نیش

مراحل ایمپلنت دندان نیش ، مثل مراحل کلی ایمپلنت ، بعد از انجام بررسی ها و آزمایشات اولیه ، در طی یک پروسیجر جراحی ، پایه با ایجاد شکافی در لثه ، در استخوان فک جاگذاری می شود. در صورتی که فرد دچار تحلیل استخوان شده باشد ، نخست پیوند استخوان انجام می شود. پس از سپری شدن دوره بهبود ، روکش ایمپلنت بر روی آن قرار داده می شود.

با توجه به اینکه دندان نیش در موقعیتی در دهان است که در زمان صحبت کردن ، خندیدن و غذا خوردن بسیار ایفای نقش می کند ، بنابراین باید به گونه ای طراحی شود که از نظر ویژگی های عملکردی و شکل ظاهری ، بسیار طبیعی بوده و دقیقاً مانند دندان های طبیعی باشد.

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟

ایمپلنت به طور کلی در طول دو مرحله انجام می شود. مرحله اول ، شامل کاشت فیکسچر یا پایه بوده و در مرحله دوم ، ساخت روکش دندان و نصب آن انجام می شود.

آیا مرحله دوم ایمپلنت دندان درد دارد؟

یکی از نگرانی های افرادی که برای انجام ایمپلنت تصمیم گیری می کنند ، درد ناشی از جراحی است و تصور می کنند که این درد ، بسیار شدید بوده و مدت زیادی گریبان گیر آنها خواهد بود.

این موضوع که هر فرایند جراحی با اندکی درد همراه است ، اصلاً جای بحث نداشته و امری بدیهی و طبیعی است ، ولی پزشک با تجویز داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ، فرایند را به گونه ای تحت مدیریت در می آورد که درد به یک فاکتور قابل کنترل تبدیل شود. همچنین ، رعایت دستورالعمل های توصیه شده توسط پزشک ، از قبیل رعایت بهداشت دهان و دندان . میل کردن غذاهای نرم و عدم وارد آوردن فشار به ناحبه درمان شده ، می تواند نقش به سزایی در کنترل درد ، ایفا کرده و مراحل ایمپلنت دندان را به طور کلی به یک فرایند بدون درد تبدیل کند.
به طور کلی ، درد ایمپلنت ، 3 الی 5 روز به طول می انجامد.

مراحل ایمپلنت فوری

مراحل ایمپلنت فوری دقیقاً شبیه به مراحلی است که برای ایمپلنت معمولی دندان شرح داده شد. تنها تفاوت این دو فرایند در این است که در ایمپلنت فوری نیازی نیست برای قرار دادن روکش بر روی ایمپلنت ، چند ماه صبر کنید. در پروسیجر ایمپلنت فوری دندان ، روکش دندان ، در همان روز جراحی بر روی ایمپلنت قرار داده می شود.

که باعث می شود بیمار بدون دندان از کلینیک خارج نمی شود و زیبایی را در این مدت برای او فراهم می کند.

همچنین لثه دوره ایمپلنت به صورت ایده آل در این مدت شکل می گیرد و فرم طبیعی را به خود می گیرد.

مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

نوع ایمپلنت ، نیاز به پیوند استخوان ، عدم وجود عفونت در ناحیه درمان ، همگی از مواردی هستند که بر روی طول مدت ایمپلنت تاثیر می گذارند. متناسب با نیاز به انجام هر یک از این فرایندها ، مدت زمان مورد نیاز برای اجرای ایمپلنت ، متغیر خواهد بود.

چه مدت بعد از کشیدن دندان باید ایمپلنت انجام داد؟

بعد از کشیدن دندان باید هر چه سریعتر به انجام ایمپلنت اقدام نمود. هر چه فاصله کشیدن دندان تا ایمپلنت ، بیشتر شود ، خطر تحلیل رفتن استخوان افزایش می یابد. در چنین شرایطی ممکن است پیوند استخوان ، مورد نیاز شود. در برخی موارد ، بلافاصله بعد از کشیدن دندان ، در صورت مساعد بودن شرایط از نظر عدم وجود عفونت و سلامت کامل لثه ، ایمپلنت بلافاصله انجام می شود.