آیا برای یافتن چاره جهت بازیابی دندان های از دست رفته تان نزد دندانپزشک رفته اید و وی به شما گفته است که باید برای بازیابی این دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان انجام دهید. آیا اکنون سردرگم هستید چون با انواع ایمپلنت دندان روبرو شده اید و نمی دانید کدام یک برای شما گزینه بهتری است؟

انواع ایمپلنت دندان - راز جراحی

خب، با مطالعه این مقاله خواهید دید موضوع به آن پیچیدگی که شما فکر می کنید، نیست. در ادامه شما را با انواع مختلف ایمپلنت های دندان آشنا می کنیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت های دندان قطعاتی هستند که از تیتانیوم خالص ساخته شده اند. آن ها کاملاً کوچک بوده و متناسب با استخوان واقع در زیر لثه های شما می باشند و به گونه ای طراحی شده اند که عملکرد آنها دقیقاً شبیه به ریشه های دندان باشد.

ایمپلنت ها برای جبران تمام فرم ها و انواع از دست رفتگی دندان، مناسب هستند و پزشک جراح شما می تواند با انتخاب نمونه متناسب با نیازهای شما به شکل سفارشی، آن را برای دندان شما، فراهم نماید.

اکنون که درک بهتری از این موضوع که ایمپلنت های دندان چه چیزهای هستند، به دست آوریده اید، با ما در مرحله بعد، همراه باشید تا شما را با انواع ایمپلنت دندان آشنا کنیم.

انواع ایمپلنت دندان به شرح ذیل می باشد:

سه نوع ايمپلنت دندان وجود دارد که می توان از میان آن ها متناسب با نیاز، یکی را برگزید. پزشک جراح شما، بعد از انجام بررسی ها و آزمایشات لازم و در نظر گرفتن نیازها و مشخصه های دندان، لثه ها، استخوان های فک و بسیاری موارد تخصصی دیگر، از میان انواع گزینه های موجود ایمپلنت های دندان، نمونه ای را که بتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای شما را برآورده سازد، انتخاب می نماید.

ایمپلنت های اندوستیل

ایمپلنت های اندوستیل رایج ترین نوع ایمپلنت های دندانی هستند. آن ها برای اکثر بیماران که دچار از دست رفتن دندان یا برخی از دندان های خود شده اند، مناسب می باشند. ولی یکی از شروط برخورداری از این نوع ایمپلنت ها، داشتن استخوان فک سالم است تا پست بتواند به خوبی در آن نفوذ کند.

این نوع ایمپلنت ها به شکل پیچ هایی طراحی شده اند که در واقع نقش یک پایه را برای نگه داشتن پست ها بازی می کنند. این ایمپلنت ها در استخوان فک قرار داده می شوند و پس از انجام مراحل واسطه درمان، دندان مصنوعی بر روی آن قرار می گیرد.

وقتی فرایند قرار دادن ایمپلنت اندوستیل در استخوان فک به پایان رسید، مرحله زمان دهی برای سپری شدن فرایند بهبود، آغاز می شود. در این مرحله، به استخوان فک و لثه ای که ایمپلنت در آن قرار گرفته است، زمان داده می شود تا بهبود پیدا کند. زمانی که مرحله بهبود به پایان رسید، می توان دندان مصنوعی را در دهان، در کنار سایر دندان های طبیعی قرار داد.

اگر دوست ندارید چیزی در استخوان فک شما قرار گیرد، باید دومین گزینه ایمپلنت را بررسی کنید.

تکنیک های انواع ایمپلنت دندان

اگر مشکلاتی حادث شود که تحت آن استخوان فک نتواند پشتیبانی لازم برای ایمپلنت ها را فراهم کند و ایمپلنت زیگوماتیک هم، مورد انتخاب واقع نشود، پزشک جراح شما جایگرین های دیگر را پیشنهاد می کند.

پیوند استخوان

پزشک جراح، در صورتی که استخوان فک به هر دلیلی از شرایط لازم برای پشتیبانی از ایمپلنت برخوردار نباشد، اقداماتی را برای بازیابی آن انجام می دهد. می توان برای تقویت استخوان، از فرایند اضافه کردن استخوان استفاده کرد.

لیفت سینوس

این پروسیجر، شامل اضافه کردن استخوان زیر سینوس در شرایطی است که در آن، استخوان به دلیل از دست رفتن دندان پشتی بالایی، دچار فرسایش شده است.

تکنیک Ridge Expansion

گاهی فک شما برای قرار دادن ایمپلنت در آنها، به اندازه کافی، پهن نمی باشد. در این حالت، پزشک جراح شما می تواند از مواد گرافت یا پیوند برای اضافه کردن و زیاد کردن فضا در طول بخش فوقانی فک شما، استفاده کند.

هر سه تکنیک ذکر شده، می تواند برای ایجاد فضا برای ایمپلنت ها، موثر واقع شود.

تصویر برداری سه بعدی

خوشبختانه، تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده است که دندانپزشک می تواند مدل سه بعدی فک شما را ببیند.

با مطالعه این نرم افزار، دندانپزشک شما می تواند بهترین اصول پروسیجر ایمپلنت را برای شما برنامه ریزی کند. این امر باعث می شود که صرفه جویی در هزینه و دوره ریکاوری شما اتفاق بیافتد.

ایمپلنت دندان فوری

این روش، امکان جایگذاری موقتی دندان موقتی را در همان روزی که ایمپلنت جایگذاری می شود، فراهم می آورد.

اگر استخوان کافی در فک شما وجود داشته باشد و بتواند به اندازه کافی فشار دندان های موقتی را پشتیبانی کند، این گزینه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مزیت این روش این است که شما هیچ دوره بدون دندان رو تجربه نمی کنید و در همان روزی که ایمپلنت گذاشته می شود روکش هم تحویل داده می شود، البته به این نکته توجه کنید که این روکش موقتی بوده و بعدا با روکش دائمی جایگزین می شود.

این روش زمانی امکان پذیر است که کیفیت استخوان خوب باشد و بیشتر برای دندان های قدامی که بر روی ظاهر تاثیر گذار هستند استفاده می شود.

ایمپلنت های مینی دنتال

ایمپلنت هایی وجود دارند که بسیار باریک هستند. مورد استفاده اصلی آنها، بازسازی دندان های قدامی پایینی می باشد.

این ایمپلنت ها در مقایسه با سایر روش ها چندان نوآورانه نیستند، ولی هنوز بعنوان یک گزینه قابل قبول، مورد استفاده واقع می شوند.